ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Γιάννης Βίτσας, Βάλια Βόλακα, Βύρων Τσουράπης, Λίτσα Τότσκα & Πέρης Μιχαηλίδης
Από τη Δευτέρα 9 έως και τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Μαύρες σταφιδάτες ελιές Χαλκιδικής και νούμπουλο Κέρκυρας»
Καλεσμένος ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης
Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός, Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με μαύρες σταφιδάτες ελιές Χαλκιδικής και νούμπουλο Κέρκυρας. Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης μάς μιλάει για τη σχέση του με το φαγητό, τη Θεσσαλονίκη, όπου μεγάλωσε, την αγάπη για την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία, για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, αλλά και πώς τον διαμόρφωσε η δουλειά του σερβιτόρου.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Γκόγκες Ναυπλίου, πράσινες ελιές Χαλκιδικής»
Καλεσμένος ο Γιάννης Βίτσας
Tην Τρίτη 10 Ιουνίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει τον δημοσιογράφο, Γιάννη Βίτσα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με γκόγκες Ναυπλίου και η δεύτερη με πράσινες ελιές Χαλκιδικής.
Ο Γιάννης Βίτσας μάς μιλάει για την αγάπη του για τη δημοσιογραφία, τις αμέτρητες συνεντεύξεις που έχει πάρει και μας εξηγεί τι καθιστά μια συνέντευξη καλή. Ακόμη, αναφέρεται στα πρότυπα που έχει, καθώς και στην αγαπημένη του πόλη, το Μεσολόγγι, από το οποίο κατάγεται.
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Καβούρι Πιερίας, τουλουμοτύρι Πάρου»
Καλεσμένη η Βάλια Βόλακα
Την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την life coach και εκπαιδευτικό, Βάλια Βόλακα. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα το πρώτο με καβούρι Πιερίας και το δεύτερο με τουλουμοτύρι Πάρου. Η Βάλια Βόλακα μάς μιλάει για την καταγωγή της από την Κρήτη, τι είναι το life coaching για τους εφήβους, τι χρειάζονται τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία, αλλά και πως είναι ως μαμά και ως καθηγήτρια αγγλικών.
Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Μυτιλήνης, μέλι Μαινάλου»
Καλεσμένος ο Βύρων Τσουράπης
Την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο μουσικός, Βύρων Τσουράπης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές με φέτα Μυτιλήνης και μέλι Μαινάλου.
Ο Βύρων Τσουράπης μάς μιλάει για τη σχέση του με τη μαγειρική, τις μουσικές σπουδές και τα ακούσματά του, για τη συνεργασία του με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη συμμετοχή του στο «Μουσικό κουτί» της ΕΡΤ.
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στις 14:00
«Φέτα Πιερίας, πορτοκάλια Χίου»
Καλεσμένη η Λίτσα Τότσκα
Την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η δημοσιογράφος, Λίτσα Τότσκα. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές, με φέτα Πιερίας και πορτοκάλια Χίου.
Η Λίτσα Τότσκα μάς μιλάει για την εκπομπή της στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ «Έχει η ζωή γυρίσματα», την ποντιακή καταγωγή της, αλλά και για τον γιο της και πώς χάρη σ’ εκείνον γεννήθηκε η ιδέα για το βιβλίο της, που συνδέει τους μύθους με το φαγητό.
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, στις 14:00 (τελευταίο επεισόδιο)
«Κουκιά Κρήτης και μύδια Κατερίνης»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Πέρης Μιχαηλίδης
Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο καταξιωμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Πέρης Μιχαηλίδης.
Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με κουκιά Κρήτης και μύδια Κατερίνης. Ο Πέρης Μιχαηλίδης μάς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και τις γευστικές του μνήμες, για το πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική με την προτροπή της αδελφής του, για τη ζωή του στη Ρώμη, αλλά και για τη σκηνοθεσία που δεν σκεφτόταν ποτέ να κάνει και όμως την αγάπησε.






Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productionsργής Τσαμπουράκης