ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Κώστας Λεφάκης,...

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Κώστας Λεφάκης, Βασιλική Ζαφειρίου, Τάσος Αθανασέλος, Ορσαλία Παρθένη & οι Γιαγκίνηδες | 30.12.2024 – 03.01.2025

ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό

Καλεσμένοι οι Κώστας Λεφάκης, Βασιλική Ζαφειρίου,
Τάσος Αθανασέλος, Ορσαλία Παρθένη & οι Γιαγκίνηδες

Από Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024 έως Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
 «Ψητά αχλάδια και γλυκοπατάτες φούρνου & σοκολατένια κουκουνάρια» 
Καλεσμένος ο Κώστας Λεφάκης 

Τη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, δύο ημέρες πριν αλλάξει η χρονιά, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό αστρολόγο, Κώστα Λεφάκη. Φορώντας την καλύτερή τους διάθεση, οι δύο άνδρες δημιουργούν δύο μοναδικά πιάτα. Ψητά αχλάδια και γλυκοπατάτες φούρνου και σοκολατένια κουκουνάρια. Ο Κώστας Λεφάκης μιλάει για τη χρονιά της μεταμόρφωσης που αναμένεται να είναι το 2025, για το αν χρειάζεται ταλέντο ή μελέτη για να γίνει κάποιος αστρολόγος, αλλά και για το τι να περιμένει το κάθε ζώδιο για τη νέα χρονιά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς -Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα ροδιού και πατάτες στο φούρνο
με σύγκλινο και κασκαβάλι Πίνδου» 
Καλεσμένοι η Μάσα και ο Αρκούδος
(Βασιλική Ζαφειρίου και Τάσος Αθανασέλος)

Την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, την τελευταία ημέρα του χρόνου, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχονται η Μάσα και ο Αρκούδος, που δεν είναι άλλοι από τους Βασιλική Ζαφειρίου και Τάσο Αθανασέλο. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Αντρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ νόστιμες συνταγές.

Η πρώτη είναι χοιρινό φιλέτο με σάλτσα ροδιού και η δεύτερη πατάτες στο φούρνο με σύγκλινο και κασκαβάλι Πίνδου. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης, Βασιλική και Τάσος, μας μιλάνε για τη Μάσα και τον Αρκούδο, τις αντιδράσεις των παιδιών όταν τους βλέπουν στη σκηνή αλλά και το νόημα του «μαζί», που διδάσκει η ιστορία, αποχαιρετώντας το 2024 με χορό και τραγούδι!

 Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00 
«Γεμιστά μανιτάρια με ρόδι, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι και καρύδια
& εκμέκ καταΐφι με κυδώνια, παντζάρια και αμύγδαλα» 
Καλεσμένη η Ορσαλία Παρθένη

H εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός την Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00, υποδέχονται το νέο έτος με καλεσμένη τη σχεδιάστρια μόδας, Ορσαλία Παρθένη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο απίθανες συνταγές, και μοσχοβολάει το στούντιο. Η πρώτη είναι γεμιστά μανιτάρια με ρόδι, κατσικίσιο τυρί, σπανάκι και καρύδια και η δεύτερη εκμέκ καταΐφι με κυδώνια, παντζάρια και αμύγδαλα. Η Ορσαλία Παρθένη αποκαλύπτει τη σχέση της με την κουζίνα, θυμάται πώς ανέλαβε σε ηλικία 24 χρόνων τον οίκο μόδας της οικογένειάς της, μας λέει πότε μια γυναίκα θεωρείται καλοντυμένη και αποκαλύπτει τις νέες τάσεις της μόδας για το 2025.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Πολύχρωμη τραγανή σαλάτα, γιορτινό χριστουγεννιάτικο cheesecake» 
Καλεσμένοι οι Γιαγκίνηδες
(Σπύρος Ζήσης και Παναγιώτης Σικλαφίδης)

Την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» καταφτάνουν με γιορτινή διάθεση οι ξεχωριστοί Γιαγκίνηδες. Μαζί με τον σεφ, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν μια πολύχρωμη τραγανή σαλάτα κι ένα γιορτινό (χριστουγεννιάτικο) cheesecake. Ο Σπύρος Ζήσης και ο Παναγιώτης Σικλαφίδης μάς μιλάνε για το πώς ξεκίνησαν ως ρεμπέτες του δρόμου, για τα ταξίδια που έχουν κάνει, τα συγκινητικά σχόλια που έχουν ακούσει, αποκαλύπτουν από πού βγαίνει το όνομά τους, καθώς και το όνειρο να παίξουν στην Times Square.

 

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

 Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.
Ανδρέας Λαγός, Κώστας Λεφάκης
Ανδρέας Λαγός, Τάσος Αθανασέλος, Βασιλική Ζαφειρίου
Ανδρέας Λαγός, Ορσαλία Παρθένη
Ανδρέας Λαγός, Γιαγκίνηδες