ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Λευτέρης Ελευθερίου, Παρασκευή Δουρουκλάκη,
Θάνος Μπίρκος, Έλενα Χαραλαμπούδη και Αναστασία Τσιλιμπίου
Από Δευτέρα 28 Απριλίου έως Παρασκευή 2 Μαΐου 2025
Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Πηχτόγαλο Κρήτης, καρύδια Σερρών»
Καλεσμένος ο Λευτέρης Ελευθερίου
Τη Δευτέρα 28 Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τον ταλαντούχο ηθοποιό, Λευτέρη Ελευθερίου. Μαζί, ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα με πηχτόγαλο Κρήτης και καρύδια Σερρών.
Ο Λευτέρης Ελευθερίου μάς μιλά για τα παιδικά χρόνια στη Νάξο και την ελευθερία που ένιωθε εκεί, τι αγαπά στον τόπο του, για το πώς ασχολήθηκε με την υποκριτική και τον αθλητισμό και πόσο τον έχει βοηθήσει στη ζωή του.
Τρίτη 29 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Βουβάλι Κερκίνης, τραχανάς Αράχοβας παραδοσιακός»
Καλεσμένη η Παρασκευή Δουρουκλάκη
Την Τρίτη 29 Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται την νεαρή ηθοποιό, Παρασκευή Δουρουκλάκη. Μαζί δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα το πρώτο με βουβάλι Κερκίνης και το δεύτερο με τραχανά Αράχοβας. Η Παρασκευή Δουρουκλάκη μάς μιλά για τις σπουδές της στη Νομική και μετέπειτα στη Δραματική σχολή, για τις ανασφάλειες που είχαν οι γονείς της για το επάγγελμα του ηθοποιού, για την ψυχανάλυση που κάνει χρόνια και πόσο την έχει βοηθήσει αλλά και για τα όνειρά της.
Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Ντομάτες Κρήτης, πορτοκάλια Πάρου»
Καλεσμένος ο Θάνος Μπίρκος
Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον ηθοποιό, Θάνο Μπίρκο. Μαζί με τον σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με ντομάτες Κρήτης και η δεύτερη με πορτοκάλια Πάρου. Ο Θάνος Μπίρκος μάς μιλά για την καταγωγή του από ένα χωριό του Αγρινίου, τα έθιμα του τόπου του, για τη σχέση του με τη μαγειρική, για τα θέματα που αντιμετώπισε στο σχολείο λόγω της ντοπιολαλιάς του και για την μαγειρική του δεινότητα.
Πέμπτη 1η Μαΐου 2025, στις 14:00
«Τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου, βούτυρο Κέρκυρας»
Καλεσμένη η Έλενα Χαραλαμπούδη
Την Πρωτομαγιά, ο Ανδρέας Λαγός και η κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγερικής» γιορτάζουν την άνοιξη παρέα με την ηθοποιό και YouTuber (5-Minute Mum), Έλενα Χαραλαμπούδη. Μαζί ετοιμάζουν δύο μυρωδάτα πιάτα, το πρώτο με τσακώνικη μελιτζάνα Λεωνιδίου και το δεύτερο με βούτυρο Κέρκυρας. Η Έλενα Χαραλαμπούδη μάς μιλά για τις γευστικές της μνήμες και για το αν μαγειρεύει, για την κόρη της, για το πώς ξεκίνησε το 5 minute mum, τους τύπους των ανθρώπων που περιγράφει στα βίντεό της, τις αγαπημένες της συνεργασίες, αλλά για τα κοινωνικά μηνύματα της σάτιρας.
Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Φέτα Ζήρειας, αβοκάντο Κρήτης»
Καλεσμένη η Αναστασία Τσιλιμπίου
Την Παρασκευή 2 Μαΐου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η νεαρή ηθοποιός, Αναστασία Τσιλιμπίου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με φέτα Ζήρειας και αβοκάντο Κρήτης. Η Αναστασία Τσιλιμπίου μάς μιλά για τον μπαμπά της που είναι μάγειρας, για το πώς ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία την υποκριτική, για τη ζωή στην Τουρκία, για τα αγαπημένα της ταξίδια και για τον αυτοσαρκασμό που τη διακρίνει.
Δείτε το trailer
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions




