ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Μαματσίτα, Γωγώ Αυγερινοπούλου, Φιόνα Γεωργιάδη,
Μάριος Θεολόγης, Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη
Από Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Ελιές Καλαμών, νούμπουλο Κέρκυρας»
Καλεσμένη η Μαματσίτα
Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» την επιτυχημένη τηλεοπτική σεφ και food blogger, Γωγώ Παπαδιονυσίου ή Μαματσίτα. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με ελιές Καλαμών και το δεύτερο με νούμπουλο Κέρκυρας. Η Γωγώ Παπαδιονυσίου μιλάει για το πώς αποφάσισε να αφήσει τη δουλειά που είχε στο χρηματιστήριο, για τη μετακόμιση και τη ζωή στο Λουτράκι, τα παιδιά της, τις συνταγές της και το καινούργιο βιβλίο της, αλλά και για την αγάπη που παίρνει από τον κόσμο.
Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Κασέρι Μυτιλήνης, ελαιόλαδο Πετρίνα Λακωνίας»
Καλεσμένη η Γωγώ Αυγερινοπούλου
Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή δημοσιογράφος, Γωγώ Αυγερινοπούλου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα: το πρώτο με κασέρι Μυτιλήνης και το δεύτερο με ελαιόλαδο Πετρίνα Λακωνίας. Η Γωγώ Αυγερινοπούλου μιλάει για τις σπουδές της στο Marketing, τον καλλιτεχνικό χώρο και τις λαμπερές εποχές των περιοδικών, τις γευστικές της μνήμες από την οικογένειά της, την αγάπη της για τη μαγειρική και τους καλλιτέχνες που έχουν… γράψει στην καρδιά της.
Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Μακρουλά κρεμμύδια Σάμου, μέλι Κεφαλονιάς»
Καλεσμένη η Φιόνα Γεωργιάδη
Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός, υποδέχονται στο στούντιο την ταλαντούχα ηθοποιό, Φιόνα Γεωργιάδη. Μαζί με τον σεφ μεγαλουργούν φτιάχνοντας δύο μοναδικές συνταγές. Η πρώτη με μακρουλά κρεμμύδια Σάμου και η δεύτερη με μέλι Κεφαλονιάς. Η Φιόνα Γεωργιάδη μιλάει για τις σπουδές της στη Νομική και το αίσθημα δικαιοσύνης που τη διακατέχει, την αγάπη της για την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία, τη ζωή της στη Νέα Υόρκη και την εμπειρία από τις off Broadway παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε, αλλά και για τη σειρά της ΕΡΤ «Το δίχτυ» και τη συνεργασία της με τον Μανούσο Μανουσάκη.
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών, μανταρίνι Χίου»
Καλεσμένος ο Μάριος Θεολόγης
Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγερική» καλωσορίζει τον εξαιρετικό φωτογράφο, Μάριο Θεολόγη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με φασόλια πλακέ μεγαλόσπερμα Πρεσπών και το δεύτερο με μανταρίνι Χίου. Ο Μάριος Θεολόγης μιλάει για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι του στη φωτογραφία, για το γυμνό σώμα που φωτογραφίζει κατά κόρον και την αγνότητα που του εμπνέει, τα πρότυπα ομορφιάς και το ΑΙ στη φωτογραφία.
Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Αμπελόφυλλα Σάμου, σταφίδα Ηλείας»
Καλεσμένη η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη
Την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή συγγραφέας και δημοσιογράφος, Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με αμπελόφυλλα Σάμου και το δεύτερο με σταφίδα Ηλείας. Η Θεοφανία Ανδρονίκου-Βασιλάκη μιλάει για τις γευστικές της μνήμες από την παιδική της ηλικία, για τη συγγραφή που ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία, τις δυσκολίες του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, καθώς και τα πρόσωπα που απασχολούσαν την επικαιρότητα όταν δούλευε στα περιοδικά, αλλά και για την αγάπη της στην ελληνική κουζίνα.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το trailer
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.




