ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Μπέσσυ Αργυράκη, Γιάννης Πουλόπουλος, Θάνος Λέκκας,
Μαριάννα Πετράκη και Λευτέρης Ζαμπετάκης
Από Δευτέρα 12 Μαΐου έως Παρασκευή 16 Μαΐου 2025
Δευτέρα 12 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Κασέρι Ξάνθης, ελαιόλαδο Καλαμάτας»
Καλεσμένη η Μπέσσυ Αργυράκη
Ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται την αγαπημένη τραγουδίστρια, Μπέσσυ Αργυράκη. Μαζί, ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα με κασέρι Ξάνθης και ελαιόλαδο Καλαμάτας. Η Μπέσσυ Αργυράκη μάς μιλάει για την οντισιόν που έδωσε στα 11 της χρόνια μπροστά στον Μίμη Πλέσσα αλλά και τον Γιώργο Οικονομίδη που την ξεχώρισε στα «Νέα ταλέντα», για την εποχή που ήταν διάσημη στην Ιαπωνία, την εμπειρία της στο «Dancing with the stars», καθώς και για την οικογένειά της που την αγαπάει.
Τρίτη 13 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Άγριες αγκινάρες Τήνου, κασέρι Πιερίας»
Καλεσμένος ο Γιάννης Πουλόπουλος
Ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τον γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Πουλόπουλο. Μαζί δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα, το πρώτο με άγριες αγκινάρες Τήνου και το δεύτερο με κασέρι Πιερίας. Ο Γιάννης Πουλόπουλος μάς μιλάει για τις σπουδές του στη Διεθνολογία, για το πώς μεταπήδησε στη δημοσιογραφία, για το πώς του φαίνεται ο όρος του «Γιουροβιζιονολόγου», αλλά και για την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη Μύκονο.
Τετάρτη 14 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Σολoμός Ταϋγέτου, μέλι Κω»
Καλεσμένος ο Θάνος Λέκκας
Η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον ταλαντούχο ηθοποιό Θάνο Λέκκα. Μαζί με τον χαρισματικό σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με σολoμό Ταϋγέτου και η δεύτερη με μέλι από την Κω. Ο Θάνος Λέκκας μάς μιλάει για την αγάπη του για το θέατρο, την ανάγκη που είχε στο παρελθόν να μαζεύει πράγματα και την αντίστοιχη παρούσα ανάγκη να αποσυμφορηθεί από αυτά, για την αγάπη του για τη ραπτική και τις σπουδές του στη βιολογία.
Πέμπτη 15 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Χοιρινό Λιβαδειάς, μαντζουράνα Κρήτης»
Καλεσμένη η Μαριάννα Πετράκη
Ο Ανδρέας Λαγός και η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του ΕΡΤNEWS, Μαριάννα Πετράκη. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με xοιρινό Λιβαδειάς και το δεύτερο με μαντζουράνα Κρήτης.
Η Μαριάννα Πετράκη μάς μιλάει για τη δημοσιογραφία που αγαπούσε από πολύ μικρή, για το πώς βιώνει τον ρόλο της ως παρουσιάστρια, για τη σχέση της με τη μαγειρική αλλά και για το πως είναι ως μαμά.
Παρασκευή 16 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών, μέλι Αργολίδας»
Καλεσμένος ο Λευτέρης Ζαμπετάκης
Στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο πολυπράγμων καλλιτέχνης, Λευτέρης Ζαμπετάκης. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών και μέλι Αργολίδας.
Ο Λευτέρης Ζαμπετάκης μάς μιλάει για τη ζωή του στην Αμερική και τις μεταπτυχιακές σπουδές του εκεί με υποτροφία του Ωνασείου Iδρύματος, τις ποιητικές συλλογές του, την υπερέκθεση που τον ταλαιπώρησε, την αγάπη του για τα ταξίδια, αλλά και για τις άσχημες συμπεριφορές που βίωσε στο σχολείο.
Δείτε το trailer
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions




