ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Ναταλία Αργυράκη, Λάμπρος Βακιάρος,
Μιχάλης Μιχαλακίδης, Νίκος Γεωργιάδης, Μαρία Κηλαηδόνη
Από Δευτέρα 17 έως Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025
Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Ρίγανη Κιλελέρ, κουμ κουάτ Κέρκυρας»
Καλεσμένη η Ναταλία Αργυράκη
Τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται την δημοσιογράφο, Ναταλία Αργυράκη για να ετοιμάσουν δύο αξεπέραστα πιάτα το πρώτο με ρίγανη Κιλελέρ και το δεύτερο με κουμ κουάτ Κέρκυρας. Η Ναταλία Αργυράκη μας μιλά για τη γυμναστική που δεν φεύγει από τη ζωή της, τα podcasts που είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας για εκείνη, την συνεργασία της με τη Ναταλία Γερμανού αλλά και για το ποιες ήταν οι αγαπημένες της συνεντεύξεις.
Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Κασέρι Ελασσόνας, μπανάνες Κρήτης»
Καλεσμένος ο Λάμπρος Βακιάρος
Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» καταφτάνει ο γνωστός σεφ, Λάμπρος Βακιάρος.
Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ γευστικά πιάτα το πρώτο με κασέρι Ελασσόνας και το δεύτερο με μπανάνες Κρήτης. Ο Λάμπρος Βακιάρος μας μιλά για το πώς προέκυψε το MasterChef στη ζωή του, για τη δουλειά στην Ισπανία, την καταγωγή του από τη Σάμο, την γαστρονομία της περιοχής και τι είναι για εκείνον η μαγειρική.
Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Θρούμπα Θάσου, μέλι Ρόδου»
Καλεσμένος ο Μιχάλης Μιχαλακίδης
Την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον ηθοποιό, Μιχάλη Μιχαλακίδη.
Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με θρούμπα Θάσου και η δεύτερη με μέλι Ρόδου. Ο Μιχάλης Μιχαλακίδης μας μιλά για την σειρά της ΕΡΤ1 «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» και την συνεργασία του με την Όλγα Μαλέα, για την μαγειρική του δεινότητα, τη ζωή στην Θεσσαλονίκη, αλλά και την σχέση του με το γιο του.
Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Σαρδέλα Μυτιλήνης, ελαιόλαδο Κρανιδίου»
Καλεσμένος ο Νίκος Γεωργιάδης
Την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, την πόρτα της «ΠΟΠ Μαγερικής» περνάει ο δημοσιογράφος, Νίκος Γεωργιάδης. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο απίθανα πιάτα, το πρώτο με σαρδέλα Μυτιλήνης και το δεύτερο με ελαιόλαδο Κρανιδίου. Ο Νίκος Γεωργιάδης μας μιλά για τα παιδικά του χρόνια και τις γευστικές του μνήμες από Μάνη και Χίο, τον κόσμο της δημοσιογραφίας που πάντα τον μάγευε, για το τι είναι αυτό που τον έχει δυσκολέψει περισσότερο στη δουλειά, και για το ποιοι είναι αυτοί από τους οποίους θα ήθελε να πάρει συνέντευξη.
Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Γραβιέρα Σάμου, καρύδια Λαμίας»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Μαρία Κηλαηδόνη
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η τραγουδοποιός Μαρία Κηλαηδόνη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με γραβιέρα Σάμου και το δεύτερο με καρύδια Λαμίας.
Η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τη δουλειά της ως κοινωνική λειτουργός, την επαναλειτουργία του χώρου όπου εμφανιζόταν ο πατέρας της Λουκιανός, αναφέρει πόσο περήφανη είναι για τους γονείς της, αποκαλύπτει ότι τη μαγειρική την έχει αναλάβει ο άντρας της στο σπίτι και αποκαλύπτει τα αγαπημένα τραγούδια του μπαμπά της.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.




