ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Νταϊάνα Κόχυλα, Δημήτρης Λιόλιος, Βάσια Μαυράκη,
Κατερίνα Δούκα, Μάνος Δημητρούλης
Από Δευτέρα 6 έως Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025
Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Σαλάτα με ρύζι, ψητή κολοκύθα και χαλούμι, Γεμιστά μήλα με κιμά και ρόδι» Καλεσμένη η Νταϊάνα Κόχυλα
Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» γιορτάζουν τα Θεοφάνια μαζί με την Ελληνοαερικανίδα σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής, Νταϊάνα Κόχυλα. Οι δύο σεφ μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, και μοσχοβολάει όλο το στούντιο. Η πρώτη είναι μια σαλάτα με ρύζι, ψητή κολοκύθα και χαλούμι και η δεύτερη γεμιστά μήλα με κιμά και ρόδι. Η Νταϊάνα Κόχυλα αναπολεί τα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη, αποκαλύπτει γιατί δεν έγινε ρεπόρτερ ενώ σπούδασε δημοσιογραφία, μιλάει για την Ικαρία και την ικαριώτικη κουζίνα, για την εκπομπή της «My Greek table» που προβάλλεται στην Αμερική, αλλά και για το μενού του Harvard και του Yale που επιμελήθηκε.
Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Μυζήθρα Σάμου, Φιρίκι Πηλίου» – Καλεσμένος ο Δημήτρης Λιόλιος
Την Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2025, στις 14.00, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός-σκηνοθέτης Δημήτρης Λιόλιος. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ γευστικά πιάτα, το πρώτο με μυζήθρα Σάμου και το δεύτερο με φιρίκι Πηλίου. Ο Δημήτρης Λιόλιος μας μιλάει για τον ρόλο του πατέρα, που είναι ο σπουδαιότερος της ζωής του, το μόνιμο άγχος να είναι τέλειος μπαμπάς για την κόρη του, για τα παιδικά του χρόνια στη Γερμανία όπου έμενε σε φάρμα και μεγάλωσε με χιόνια και έλκηθρα, αλλά και για τις ναρκισσιστικές συμπεριφορές που συνάντησε στην καριέρα του και πώς τις αντιμετώπισε.
Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Λούπινα Μάνης, μέλι Κω» – Καλεσμένη η Βάσια Μαυράκη
H εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός, την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00, υποδέχονται στο στούντιο την αστρολόγο και σύμβουλο Ψυχολογικής Αστρολογίας, Βάσια Μαυράκη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές. Η πρώτη με λούπινα Μάνης και η δεύτερη με μέλι από την Κω. Η Βάσια Μαυράκη μιλάει για τα ζώδια που θα είναι τα πιο τυχερά αλλά και για εκείνα που θα δυσκολευτούν το 2025, για τον Πλούτωνα στον Υδροχόο, που ευθύνεται για τις εντάσεις του νέου έτους, αποκαλύπτει αν οι γιοι της τη ρωτούν για τα ζώδια και τι να προσέχουν, αλλά και τη σχέση της με τη μαγειρική.
Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Μέλι Ρόδου, σύκα τσαπέλες Μεσσηνίας» – Καλεσμένη η Κατερίνα Δούκα
Την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00, την πόρτα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» περνάει η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Κατερίνα Δούκα. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο απίθανα πιάτα, το πρώτο με μέλι Ρόδου και το δεύτερο με σύκα τσαπέλες Μεσσηνίας. Η Κατερίνα Δούκα μιλάει για το νησί της, την Τήνο, για το πώς ασχολήθηκε με το πολιτικό ρεπορτάζ, για τα απρόοπτα που μπορεί να συμβούν σε μια ζωντανή εκπομπή, αλλά και για τη φοβία της για τα αεροπλάνα.
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Θρούμπα Χίου, Κάστανο Μελιβοίας»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Μάνος Δημητρούλης
Την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο διαιτολόγος-διατροφολόγος Μάνος Δημητρούλης. Μαζί με τον σεφ, Ανδρέα Λαγό, φτιάχνουν δύο πιάτα με θρούμπα Χίου και κάστανο Μελιβοίας. Ο Μάνος Δημητρούλης μιλάει για τη διατροφή σήμερα, για το πώς προσεγγίζει έναν ασθενή, για την επίδραση των social media στη διατροφή, καθώς και για την αθλητική διατροφή στην οποία ειδικεύεται.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.