ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Πάνος Δημάκης, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Νίκος Χρηστίδης,
Ζωή Ναλμπάντη, Ντίνα Νικολάου
Από Δευτέρα 10 έως Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Ταϋγέτου Λακωνίας, πευκοθυμαρόμελο Κρήτης»
Καλεσμένος ο Πάνος Δημάκης
Τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό φιλόλογο, συγγραφέα και μεταφραστή ή αλλιώς «Γεράκι» από το τηλεπαιχνίδι «The Chase», Πάνο Δημάκη. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με ελαιόλαδο Ταϋγέτου Λακωνίας και το δεύτερο με πευκοθυμαρόμελο Κρήτης. Ο Πάνος Δημάκης μιλάει για τις 8 ξένες γλώσσες που γνωρίζει, για τα αγαπημένα του νησιά, το βιβλίο του «17 κλωστές» που μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη και τι τον ενέπνευσε για να το γράψει, καθώς και για τα παιδικά χρόνια στο Άστρος Κυνουρίας.
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Κρίταμο Σύρου, μανταρίνια Χίου»
Καλεσμένη η Αντιγόνη Κουλουκάκου
Την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ηθοποιός Αντιγόνη Κουλουκάκου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα: το πρώτο με κρίταμο Σύρου και το δεύτερο με μανταρίνια Χίου. Η Αντιγόνη Κουλουκάκου μιλάει για τη ζωή της στο Μιλάνο και τις σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες που δεν ολοκλήρωσε ποτέ, την ενασχόληση με το μόντελινγκ και την υποκριτική, τα πρότυπα της ομορφιάς και αν επηρέασαν την αυτοπεποίθησή της, την εμπειρία από τις διεθνείς ταινίες στις οποίες συμμετείχε, αλλά και για τη γενέτειρά της, τη Μάνη.
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Γραβιέρα Νάξου, πετιμέζι Αρκαδίας»
Καλεσμένος ο Νίκος Χρηστίδης
Την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο τον ηθοποιό Νίκο Χρηστίδη. Μαζί με τον εκλεκτό σεφ μεγαλουργούν, φτιάχνοντας δύο μοναδικές συνταγές. Η πρώτη με γραβιέρα Νάξου και η δεύτερη με πετιμέζι Αρκαδίας. Ο Νίκος Χρηστίδης αποκαλύπτει πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την υποκριτική σε ηλικία μόλις τριών χρόνων, τι τον κερδίζει στο παιδικό θέατρο, μιλάει για την παράσταση «Ηρακλής: οι δώδεκα άθλοι» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τις δουλειές του.
Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Σουσάμι Έβρου, αβγοτάραχο Μεσολογγίου»
Καλεσμένη η Ζωή Ναλμπάντη
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει την ηθοποιό, Ζωή Ναλμπάντη. Μαζί με τον σεφ της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με σουσάμι Έβρου και το δεύτερο με αβγοτάραχο Μεσολογγίου. H Zωή Ναλμπάντη μιλάει για την ταινία-σταθμό στην καριέρα της «Αυτή η νύχτα μένει», για τις δύο κόρες της που λατρεύει, για τη σχέση της με τη μαγειρική, τη συνεργασία της με την Ευσταθία στη μουσικοθεατρική παράσταση «Αθήνα είναι…» και μας αποδεικνύει πόσο εξαιρετική φωνή έχει μ’ ένα τραγούδι, στο οποίο τη συνοδεύει ποιος άλλος; Mα, φυσικά, ο Αντρέας Λαγός!
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, στις 14:00
«Φάβα Φενεού, μαστίχα Χίου»
Καλεσμένη η Ντίνα Νικολάου
Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η διεθνώς αναγνωρισμένη σεφ, Ντίνα Νικολάου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με φάβα Φενεού και το δεύτερο με μαστίχα Χίου. Η Ντίνα Νικολάου αποκαλύπτει πώς βρέθηκε στο Παρίσι και ξεκίνησε τη ζωή της εκεί, ανοίγοντας το διάσημο πλέον bistrot της, μιλάει για την οικογένειά της, που ήταν καπνοπαραγωγοί, και τα παιδικά της χρόνια στη Φθιώτιδα, για τις εκπομπές σε Ελλάδα και Γαλλία, αλλά και για την Κατρίν Ντενέβ, που τρώει μουσακά στο μαγαζί της.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.
![](https://press.ert.gr/wp-content/uploads/2025/02/Πάνος-Δημάκης-Ανδρέας-Λαγός.jpg)
![](https://press.ert.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ανδρέας-Λαγός-Αντιγόνη-Κουλουκάκου_.jpg)
![](https://press.ert.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ανδρέας-Λαγός-Νίκος-Χρηστίδης.jpg)
![](https://press.ert.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ανδρέας-Λαγός-Ζωή-Ναλμπάντη.jpg)
![](https://press.ert.gr/wp-content/uploads/2025/02/Ντίνα-Νικολάου-Ανδρέας-Λαγός.jpg)