ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Σταύρος Βαρθαλίτης, Ρέα Τουτουνζή, Αδάμ Τσαρούχης,
Νίκη Μπακογιάννη, Χάρης Μαυρουδής
Από Δευτέρα 10 έως Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025
Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Πέστροφα Ιωαννίνων καπνιστή, σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης»
Καλεσμένος ο Σταύρος Βαρθαλίτης
Τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τον σεφ Σταύρο Βαρθαλίτη. Οι δύο μάγειρες ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με πέστροφα Ιωαννίνων καπνιστή και το δεύτερο με σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης. Ο Σταύρος Βαρθαλίτης μιλάει για τις γευστικές του μνήμες, πώς αποφάσισε να πάει στο MasterChef, για την πρώτη δουλειά που έκανε για να πληρώνει τα δίδακτρα της σχολής του, αλλά και για τη σχέση του με την τηλεόραση.
Τρίτη 11 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Πετούρες Αρκαδίας, κονσερβολιά Πηλίου»
Καλεσμένη η Ρέα Τουτουνζή
Την Τρίτη 11 Μαρτίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η πρώην Σταρ Ελλάς και ηθοποιός, Ρέα Τουτουνζή. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ γευστικά πιάτα, το πρώτο με πετούρες Αρκαδίας και το δεύτερο με κονσερβολιά Πηλίου. Η Ρέα Τουτουντζή μιλάει για τη δουλειά του πατέρα της που ήταν σεφ, για τα καλλιστεία του 1994 στα οποία στέφθηκε Σταρ Ελλάς, την καριέρα στο μόντελινγκ, τις επιδείξεις όπου συνυπήρξε με τη Σίντι Κρόφορντ και για την ψυχανάλυση, που είναι το πιο ωραίο δώρο που έχει κάνει στον εαυτό της.
Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Σταφίδα Ζακύνθου, γραβιέρα Κρήτης»
Καλεσμένος ο Αδάμ Τσαρούχης
H εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός, την Τετάρτη 12 Μαρτίου 2025, υποδέχονται τον τραγουδιστή, Αδάμ Τσαρούχη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο νόστιμες και πρωτότυπες συνταγές. Η πρώτη με σταφίδα Ζακύνθου και η δεύτερη με γραβιέρα Κρήτης. Ο Αδάμ Τσαρούχης μιλάει για τη μουσική που ήταν πάντα στη ζωή του από μικρό παιδί, για τη μαγειρική με την οποία δεν ασχολείται καθόλου, για τις συνεργασίες που τον εξελίσσουν και αποκαλύπτει τι ονειρεύεται για το μέλλον.
Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Αγκινάρα Ιρίων, αρσενικό Νάξου»
Καλεσμένη η Νίκη Μπακογιάννη
Την Πέμπτη 13 Μαρτίου 2025, την πόρτα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» περνάει η πρώην αθλήτρια στίβου και αργυρή Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο απίθανα πιάτα, το πρώτο με αγκινάρα Ιρίων και το δεύτερο με αρσενικό Νάξου. Η Νίκη Μπακογιάννη μιλάει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ατλάντα το 1996 και το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε, για τον αθλητισμό σε μεγάλες ηλικίες και πόσο αυτός αλλάζει την ψυχολογία των ανθρώπων προς το καλύτερο, για τη σκέψη της να γίνει μαγείρισσα, αλλά και για τη σχέση που έχει με τους δύο γιους της και τι τους συμβουλεύει.
Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Μοσχάρι Βέροιας, σολομός Ταϋγέτου»
Καλεσμένος ο Χάρης Μαυρουδής
Την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ηθοποιός Χάρης Μαυρουδής. Μαζί με τον σεφ Ανδρέα Λαγό, φτιάχνουν δύο πιάτα με μοσχάρι Βέροιας και σολομό Ταϋγέτου. Ο Χάρης Μαυρουδής μιλάει για τον ρόλο του ως Ιταλού ταγματάρχη στη συναρπαστική σειρά της ΕΡΤ1, «Η Μαρία που έγινε Κάλλας», καθώς και για τη συνεργασία του με την Ελένη Ράντου, που τόσο απόλαυσε και αποκαλύπτει πώς βιώνει την αποτυχία αλλά και την επιτυχία. Ακόμη, μιλάει για τον θάνατο του πατέρα του, Νότη Μαυρουδή, και για τα στοιχεία που έχει κρατήσει από εκείνον αλλά και για τον σπουδαιότερο ρόλο του έως σήμερα, αυτόν του πατέρα.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.




