ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Βασιλική Τρουφάκου, Στέλιος Παρλιάρος,
Μανώλης Γεραπετρίτης, Μάρα Δαρμουσλή, Σταμάτης Πακάκης
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 21 έως Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Κοπανιστή Τήνου και πιπεριές Φλωρίνης»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Βασιλική Τρουφάκου
Τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή ηθοποιός Βασιλική Τρουφάκου. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με κοπανιστή Τήνου και πιπεριές Φλωρίνης. Η Βασιλική Τρουφάκου μιλάει για τη νέα της ζωή ως μαμά και για το μωρό της, τα ταξίδια που έχει κάνει, την αγάπη της για το φαγητό, καθώς και για τα επαγγελματικά σχέδιά της.
Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Γιοφκάδες Θράκης και ξινομυζήθρα Κρήτης»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Στέλιος Παρλιάρος
Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τον γνωστό pastry chef, Στέλιο Παρλιάρο. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με γιοφκάδες Θράκης και το δεύτερο με ξινομυζήθρα Κρήτης. Ο Στέλιος Παρλιάρος μάς μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, τη δυσκολία που είχε να μάθει τουρκικά, τους αγαπημένους του προορισμούς και αποκαλύπτει γιατί δεν ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική που τόσο αγαπούσε.
Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
«Κρίταμο Σύρου και αγουρέλαιο Χαλκιδικής»
Καλεσμένoς στην εκπομπή ο Μανώλης Γεραπετρίτης
Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον ηθοποιό Μανώλη Γεραπετρίτη. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με κρίταμο Σύρου και το δεύτερο με αγουρέλαιο Χαλκιδικής. Ο Μανώλης Γεραπετρίτης μιλάει για τη συνεργασία του με τη Μιμή Ντενίση στη «Σμύρνη μου αγαπημένη», για το «δήθεν» του χώρου της υποκριτικής, για τον ρόλο του στην «Ηλέκτρα» και για το αν θεωρείται αδυναμία ο συναισθηματισμός και η ευγένεια, ενώ μοιράζεται και μία μαντινάδα για την «ΠΟΠ Μαγειρική»!
Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
Φέτα Ηπείρου και φάβα Αμοργού
Καλεσμένη στην εκπομπή η Μάρα Δαρμουσλή
Την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η ηθοποιός και πρώην μοντέλο, Μάρα Δαρμουσλή, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο γευστικότατες συνταγές, με φέτα Ηπείρου και φάβα Αμοργού. Η Μάρα Δαρμουσλή αναφέρει πώς ξεκίνησε το μόντελινγκ, αποκαλύπτει αν υπάρχει διαφορά στο μεγάλωμα των δύο γιων της που έχουν 17 χρόνια διαφορά, μιλάει για τη νευρική ανορεξία και τη βουλιμία που πέρασε σε μικρή ηλικία και το αξέχαστο ταξίδι της στην Κορέα.
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00
Κασκαβάλι Πίνδου και σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Σταμάτης Πακάκης
Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο σκηνοθέτης, ηθοποιός και μουσικός, Σταμάτης Πακάκης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο λαχταριστές συνταγές, με κασκαβάλι Πίνδου και σταφίδα σουλτανίνα Κρήτης.
Ο Σταμάτης Πακάκης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο, τον πατέρα του που ήταν ζαχαροπλάστης, τη σχέση του με τη μαγειρική, τις μουσικές σπουδές του και τις παραστάσεις που ετοιμάζει!
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions
Δείτε το trailer.
Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.