ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Βασίλης Ζούλιας, Νατάσα Βησσαρίωνος, Δημήτρης Αϊβαλιώτης,
Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Γιαννούλος
Από Δευτέρα 20 έως Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025
Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών, Αμύγδαλα Θεσσαλίας»
Καλεσμένος ο Βασίλης Ζούλιας
Τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» τον γνωστό σχεδιαστή μόδας, Βασίλη Ζούλια. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα: το πρώτο με φασόλια γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών και το δεύτερο με αμύγδαλα Θεσσαλίας. Ο Βασίλης Ζούλιας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Μήλο, όπου θυμάται τη γιαγιά του να μαγειρεύει με ξύλα στο σπίτι, αποκαλύπτει πώς βρέθηκε να ντύνει την Έμιλι από την ομώνυμη σειρά «Emily in Paris», από πού εμπνέεται για να σχεδιάσει και πότε θεωρεί μια γυναίκα καλοντυμένη.
Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Αβγοτάραχο Μπάφας Αμβρακικού, Μαστίχα Χίου»
Καλεσμένη η Νατάσα Βησσαρίωνος
Την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η βραβευμένη ραδιοφωνική παραγωγός και ηθοποιός, Νατάσα Βησσαρίωνος. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο πολύ γευστικά πιάτα: το πρώτο με αβγοτάραχο Μπάφας Αμβρακικού και το δεύτερο με μαστίχα Χίου. Η Νατάσα Βησσαρίωνος μιλάει για το ραδιόφωνο που υπηρετεί εδώ και 25 χρόνια, για τη μεγάλη της λατρεία, που παραμένει το θέατρο, και τον ερασιτεχνικό τρόπο με τον οποίο πλέον το ακολουθεί, και για τη «Γλυκιά ζωή» της ΕΡΤ, που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ραδιοφωνική γαστρονομική εκπομπή στην Ευρώπη.
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Κατίκι Δομοκού, Μέλι Κισσούρι»
Καλεσμένος ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης
Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2025, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται στο στούντιο τον ηθοποιό και τραγουδιστή, Δημήτρη Αϊβαλιώτη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ μαγειρεύουν δύο υπέροχες συνταγές. Η πρώτη με κατίκι Δομοκού και η δεύτερη με μέλι Κισσούρι. Ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Χαλκίδα, πόσο υποστηρικτικούς γονείς είχε, για όλες τις δουλειές που έκανε μέχρι να φτάσει να βγάζει προς το ζην από αυτό που αγαπά, για τα μπουζούκια στα οποία άνοιγε μεγάλα σχήματα και αποκαλύπτει ποιο είναι το πιο ωραίο σχόλιο που του έχουν κάνει.
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Θρούμπες Χίου, σφέλα Μεσσηνίας»
Καλεσμένη η Σοφία Φιλιππίδου
Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2025, η «ΠΟΠ Μαγερική» καλωσορίζει την αγαπημένη ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα, Σοφία Φιλιππίδου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό, ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με θρούμπες Χίου και το δεύτερο με σφέλα Μεσσηνίας. Η Σοφία Φιλιππίδου μιλάει για το πώς ξεκίνησε το ταξίδι της στην υποκριτική, πηγαίνοντας κρυφά από τους γονείς της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, για τη μαγειρική που δείχνει στο τικ τοκ, για τα ποιήματα που γράφει, αλλά και για το τι είναι το εναλλακτικό θέατρο, στο οποίο έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια.
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025, στις 14:00
«Φασόλια Κατταβιάς Ρόδου, Μαστιχέλαιο Χίου»
Καλεσμένος ο Δημήτρης Γιαννούλος
Την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ταλαντούχος τραγουδιστής, Δημήτρης Γιαννούλος. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με μαστιχέλαιο Χίου και το δεύτερο με φασόλια Κατταβιάς Ρόδου. Ο Δημήτρης Γιαννούλος μιλάει για τα παιδικά χρόνια στη Μυτιλήνη και τα όνειρα που έκανε για τη μουσική όταν ήταν εκεί, για τις σπουδές στη Λογιστική και τις δουλειές που έκανε μέχρι να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το τραγούδι, αλλά και για τα νέα του τραγούδια.
Δείτε το trailer
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions