ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι» 06.04.2019

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι» 06.04.2019

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

Κάθε Σάββατο βράδυ στις 22:00 στην EΡΤ1, μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Απριλίου 2019, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι»

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 στις 22:00, η ΕΡΤ1 και η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, τιμούν το ρεμπέτικο τραγούδι με μια βραδιά αφιερωμένη στο σημαντικό αυτό κομμάτι της μουσικής ιστορίας του τόπου, που αναγνωρίστηκε από την UNESCO ως «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας».

Η «Φραγκοσυριανή», η «Ζαΐρα», η «Ελενίτσα», η «Μισιρλού» και άλλα υπέροχα τραγούδια αυτού του μοναδικού μουσικού ρεύματος, ενώνονται με τις φωνές ανθρώπων που υπηρετούν ακόμη το καλό τραγούδι, βαδίζοντας στα χνάρια των παλιών μεγάλων τραγουδιστών και δημιουργών.

Στη σκηνή, ο Γιώργος Ξηντάρης και οι γιοι του Θοδωρής και Αντώνης, η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Νίκος Πλατύραχος, η Βιολέτα Ίκαρη, η Κατερίνα Τσιρίδου, η Σοφία Μέρμηγκα, η Άννα Ψυχογιού, η Χαρούλα Τσαλπαρά, η Στέλλα Καρύδα και η ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη.

Στην παρέα της ρεμπέτικης βραδιάς, ο ποιητής και στιχουργός Δημήτρης Λέντζος και οι ηθοποιοί Όλγα Πολίτου, Άγγελος Μπούρας, Κωνσταντίνος Κακούρης, Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Λόξας, Ευσταθία Τσαπαρέλη και Βασίλης Τσιγκριστάρης.

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2019 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι», τιμά το ρεμπέτικο τραγούδι και μας καλεί να διασκεδάσουμε με τα τραγούδια του μουσικού ρεύματος που άφησε το ισχυρό αποτύπωμά του στην ταυτότητα των Ελλήνων.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.