ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Θόδωρο Δερβενιώτη» 13.04.2019

ΕΡΤ1 – ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΛΕΜΕ ΝΑΙ «Αφιέρωμα στον Θόδωρο Δερβενιώτη» 13.04.2019

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»

Με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο

Συνεχίζουμε και λέμε «ΝΑΙ» στα τραγούδια που δίνουν χρώμα, παλμό και χαρακτήρα στη ζωή μας, λέμε «ΝΑΙ» σε όσα έχουν ουσία και λόγο ύπαρξης, λέμε «ΝΑΙ» σε πραγματικούς καλλιτέχνες, μουσικούς και τραγουδιστές!

Κάθε Σάββατο βράδυ στις 22:00 στην EΡΤ1, μια μουσική γιορτή, φιλική και ανθρώπινη, με όμορφα τραγούδια και μουσικές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 13 Απριλίου 2019, ώρα 22:00
«Αφιέρωμα στον Θόδωρο Δερβενιώτη»

Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 22:00 στην ΕΡΤ1, η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» ακολουθεί τα… χνάρια ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς μας συνθέτες: του Θόδωρου Δερβενιώτη.

«Πάρε τα χνάρια», «Ένα σφάλμα έκανα», «Σου’ χω έτοιμη συγγνώμη», καθώς και άλλες μεγάλες επιτυχίες που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές στην εκπομπή που παρουσιάζουν η Ναταλία Δραγούμη και ο Μιχάλης Μαρίνος.

Τα χρυσά τραγούδια του Θόδωρου Δερβενιώτη ερμηνεύουν οι Κωνσταντίνα, Μιχάλης Δημητριάδης, Ηλίας Μακρής,  Μιχάλης Παπαδάκης, Δημήτρης Κανέλλος, Αφροδίτη Χατζημηνά, Αθηνά Βελισσάρη, Ανδρέας Λάφης και Μιχάλης Δήσσος.

Ξεχωριστή στιγμή το σόλο μπουζούκι του 15άχρονου Γιώργου Καπανιάρη, μαθητή στο Μουσικό Σχολείο Βόλου.

Το ταξίδι του Θόδωρου Δερβενιώτη από τη Ζαγορά του Πηλίου μέχρι τη συνεργασία του με τους μεγαλύτερους λαϊκούς ερμηνευτές, ξεδιπλώνουν οι δύο γιοι του, Δημήτρης και Σπύρος Δερβενιώτης, ενώ συμπράττει και ο βιογράφος  του συνθέτη, Αλέξανδρος Καπανιάρης. 

Τις πενιές του αναδεικνύει ο μεγάλος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού και μαθητής του συνθέτη, Μανώλης Καραντίνης.

Ιστορίες από τη συνεργασία του Θόδωρου Δερβενιώτη με τον Κώστα Βίρβο αφηγούνται οι κόρες του μεγάλου στιχουργού, Μαρία και Αναστασία, ενώ την εικόνα συμπληρώνει ο γαμπρός του Κώστα Βίρβου και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Γιώργος Τσιχριντζής.

Στην παρέα επίσης, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μανιάτης, η συγγραφέας Τάνια Χαροκόπου, η ηθοποιός Κωνσταντίνα Σιλεβρή και  ο επίτιμος αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ και φίλος της οικογένειας Δερβενιώτη, Γιώργος Παπαδημητρόπουλος.

Αυτό το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε Ναι» λέει «ναι» σε έναν μεγάλο λαϊκό συνθέτη, τον Θόδωρο Δερβενιώτη.

Σκηνοθεσία: Kοσμάς Φιλιούσης.

Διεύθυνση ορχήστρας: Mανόλης Ανδρουλιδάκης.

Συντακτική ομάδα: Έφη Γαλώνη, Θεόφιλος Δουμάνης, Αλέξανδρος Καραμαλίκης.

Οργάνωση παραγωγής: Eλένη Φιλιούση.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.