ΕΡΤ1 -ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη» 28.06.2020

ΕΡΤ1 -ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ «Αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη» 28.06.2020

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ
Με τον Λάμπρο Λιάβα
«Όπου Γιώργος και… μάλαμα!»
Αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη
Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 28 Ιουνίου 2020, στις 13:00

Την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» μάς προτείνουν ένα τιμητικό αφιέρωμα στον Γιώργο Μητσάκη.

Παρακολουθούμε τη μυθιστορηματική ζωή του κορυφαίου λαϊκού συνθέτη, έτσι όπως αποτυπώθηκε στα κοσμαγάπητα τραγούδια του, πολλά από τα οποία έχουν αυτοβιογραφικό-θεατρικό χαρακτήρα.

Ξεναγός μας σ’ αυτή τη γοητευτική περιδιάβαση στη ζωή και στο έργο του Γιώργου Μητσάκη είναι ο Αριστογείτων Κώτσας, δημιουργός της θεατρικής παράστασης «Όπου Γιώργος και μάλαμα!».

Επίσης, καταθέτει τη δική του προσωπική μαρτυρία ο Στέλιος Πλακίτσης, που συναναστράφηκε όλους τους μεγάλους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού όταν ήταν γκαρσόνι στο θρυλικό «Μπαράκι του Μάριου» στην Ομόνοια και κατόπιν στο δικό του κέντρο στον Μαραθώνα.

Στην εκπομπή συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Κοχύλης (μπουζούκι-τραγούδι), Χρήστος Κοσμάς (μπουζούκι), Μόρφω Τσαϊρέλλη (τραγούδι), Γιάννης Νιάρχος (κιθάρα-τραγούδι), Γιάννης Διονυσίου (τραγούδι) και Αυγερινή Γάτση (ακορντεόν-τραγούδι).

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS