ΕΡΤ1 – Το power dressing στις «Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη» 30.01.2021

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
«Ιστορίες μόδας με την Κάτια Ζυγούλη»
Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00
«Power dressing»

Οι «Ιστορίες μόδας» ολοκληρώνουν τον τέταρτο κύκλο επεισοδίων τους, ο οποίος ήρθε ακόμα πιο κοντά στην κοινωνική διάσταση του ενδύματος και στις τάσεις που γεννά η ίδια η ζωή.

Το έκτο επεισόδιο, που σηματοδοτεί το φινάλε του κύκλου και μεταδίδεται το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021, στις 16:00, από την ΕΡΤ1, εστιάζει σε μια νέα γενιά γυναικών, που διαπρέπουν σε ηγετικές θέσεις και εξετάζει τι σημαίνει τώρα power dressing. Είναι σήμερα το ίδιο επιτακτικό να ενσωματώνουν στοιχεία αυστηρότητας στο ντύσιμό τους ως δήλωση ισχύος και επιβολής;

Η δημοσιογράφος και anchorwoman, Ράνια Τζίμα, εξηγεί στην Κάτια Ζυγούλη πώς έχει φέρει το dress code του δελτίου ειδήσεων πιο κοντά στο προσωπικό της στιλ, ότι δύναμη είναι στην πραγματικότητα να έχει κάθε γυναίκα το θάρρος να είναι όπως ακριβώς θέλει, και μιλάει για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι μπορούμε να είμαστε εξαιρετικές στη δουλειά μας ακόμα και πάνω σε δωδεκάποντες γόβες, χωρίς πλέον να ανησυχούμε για το αν θα μας πάρουν στα σοβαρά.

Η Ειρήνη Σταμάτη, διευθύντρια marketing consumer μεγάλου ομίλου, θεωρεί την έννοια του power dressing παρωχημένη και διαπιστώνει ότι οι βιομηχανίες της μόδας και της ομορφιάς έχουν καιρό τώρα αρχίσει να προάγουν πολύ διαφορετικά πρότυπα, που συνάδουν με τους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να παίξει σήμερα μια γυναίκα.

Η Κάθυ Παπαδοπούλου, Strategy & Operations Manager γνωστής εταιρείας, αναλύει στην Κάτια Ζυγούλη τον στόχο του σεμιναρίου #i am remarkable, μιας δράσης της οποίας είναι πρέσβειρα και γιατί η γυναικεία ενδυνάμωση ξεκινά ουσιαστικά από τις ίδιες τις γυναίκες, οι οποίες καλούνται να αποτινάξουν το στερεότυπο, που θεωρεί κατακριτέο το να προβάλλουν τις επιτυχίες τους και τις θέλει υπερβολικά ταπεινές φρενάροντάς την εξέλιξή τους.

Παρουσίαση-αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη

Ιδέα-καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα

Σύμβουλος περιεχομένου: Έλις Κις

Αρχισυνταξία: Βιβή Μωραΐτου – Ιωάννα Μιχελάκου