ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 12.11.2022

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 12.11.2022

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022
16.00 ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ (Ε) W
Επεισόδιο 8ο  
17.00 ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ (Ε)  W
«Το Μουσικό κουτί της δεκαετίας του ’50»
Καλεσμένοι: Λάκης Παπαδόπουλος, Δώρος Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
Ένα ονειρικό ταξίδι στον χρόνο παρέα με εκλεκτούς καλεσμένους, για να θυμηθούμε τα τραγούδια που έλαμψαν τη δεκαετία του ’50 και συνεχίζουν να λάμπουν μέχρι και σήμερα, ετοίμασε το «Μουσικό Κουτί».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται τον Λάκη Παπαδόπουλο, τον Δώρο Δημοσθένους και την Πέννυ Μπαλτατζή, οι οποίοι αγαπούν ιδιαιτέρως τη δεκαετία του ’50 και το αποδεικνύουν με τις ερμηνείες και τις διασκευές που έχουν κάνει σε τραγούδια εκείνης της εποχής.

Η θρυλική δεκαετία του ’50 είναι η δεκαετία που «φυτρώνουν» οι σπόροι μιας μεγάλης μουσικής αλλαγής στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, και αποτελεί προάγγελο της έκρηξης που ακολούθησε στη δεκαετία του ’60. Στο juke box της εκπομπής οργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι με ελληνικά και ξένα τραγούδια που μας συγκινούν και μας ξεσηκώνουν, σαν να γράφτηκαν σήμερα! Ο Βασίλης Τσιτσάνης συναντά τον Έλβις Πρίσλεϊ και η μουσική ταξιδεύει στον χρόνο!

Βασίλη Τσιτσάνη ερμηνεύει ο Νίκος Πορτοκάλογλου, σε μια διασκευή του τραγουδιού «Απόψε κάνεις μπαμ», που πρωτοτραγούδησε η Σωτηρία Μπέλλου.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος έζησε τα παιδικά του χρόνια σ’ αυτή τη δεκαετία και βέβαια τον σημάδεψαν για πάντα τα πρώτα ακούσματα που είχε σ’ αυτή την τρυφερή ηλικία.

Ο εξαιρετικός ερμηνευτής Δώρος Δημοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς και ερμηνευτές, ενώ έχει εμφανιστεί σε μεγάλες μουσικές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο juke box, ο Δώρος Δημοσθένους εντυπωσιάζει ερμηνεύοντας Έλβις Πρίσλεϊ και Μπιγκ Μάμα Θόρντον, σε ένα ποτ πουρί που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις της μουσικής των 50s. Η Πέννυ Μπαλτατζή, χρόνια τώρα αποδεικνύει «ότι είναι ένα κορίτσι από σπάνιο και εξωτικό χαρμάνι» που συνδυάζει μοναδικά όλες τις δεκαετίες. Mε τη μελωδική της φωνή, μας ταξιδεύει «Σε μαγικά νησιά», σε μια υπέροχη ερμηνεία.

19.00 ΠΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ  W
Επεισόδιο 7ο
………………………………………………………………………………………….
Νυχτερινές Επαναλήψεις
00.40 ΔΥΟ ΣΤΗ 1 (Ε) W
02.25 ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ (Ε) W
04.10 ΠΕΣ ΤΗ ΛΕΞΗ (Ε) W
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ
photo credits: Μανώλης Μανούσης / ΜΑΕΜ