ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος: Ελληνική ταινία «Φαντασία» | 04.12.2022

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος: Ελληνική ταινία «Φαντασία» | 04.12.2022

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2022
…………………………………………………………………………..
22.00 ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ  W
Επεισόδιο 10ο: «Τα ραγισμένα» ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
23.00 ΦΑΝΤΑΣΙΑ   Κ12 GR
Αισθηματικό δράμα, παραγωγής 2019
Σκηνοθεσία – Σενάριο: Αλέξης Καρδαράς
Μουσική:  Μίνως Μάτσας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος
Φιλική συμμετοχή: Δημήτρης Μοθωναίος, Αντώνης Καρπετόπουλος κ.ά.
Διάρκεια: 96΄

Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90.
Υπόθεση:  Στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο. Η ανερχόμενη νεαρή τραγουδίστρια, ο βετεράνος λαϊκός συνθέτης και μέντοράς της και ένας δημοφιλής σταρ του τραγουδιού. Το πάθος ανάμεσά τους κλιμακώνεται εν μέσω διασκευών κλασικών επιτυχιών του Μανώλη Χιώτη, του Γιώργου Μητσάκη, του Γιώργου Μανίσαλη, αλλά και κάποιων καινούργιων τραγουδιών αντιπροσωπευτικών της αισθητικής και του τρόπου διασκέδασης εκείνης της εποχής.

Σκηνοθετικό σημείωμα: «Η ταινία εμπνέεται από την ελληνική λαϊκή μουσική και τη ζωή των καλλιτεχνών που την υπηρετούν. Είναι ένας κινηματογραφικός φόρος τιμής στο λαϊκό τραγούδι, το οποίο θεωρώ από τις σημαντικότερες εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού μας. Στην ταινία αποτυπώνεται ο κόσμος της «πίστας και του πάλκου», στην πιο ρεαλιστική εκδοχή του. Μπαίνουμε στα παρασκήνια των μαγαζιών, στα σπίτια των καλλιτεχνών, στα γραφεία των δισκογραφικών, γνωρίζουμε την υπερβολή και το κιτς που συνοδεύει τη λαϊκή διασκέδαση, αλλά και τη μελαγχολική σιωπή ενός άδειου κέντρου μετά από μια ξέφρενη νύχτα.

Με τη «Φαντασία» αφηγούμαι μια λαϊκή ιστορία, μελοδραματική και σπαραξικάρδια, σαν κι αυτά τα παλιά, σπαραξικάρδια τραγούδια του Χιώτη, του Μητσάκη και του Μανίσαλη, με την ελπίδα πως στο τέλος η ταινία θα μοιάζει κι αυτή σαν παλιό λαϊκό τραγούδι, προβάλλοντας το ίδιο πάθος, την ίδια απλότητα, την ίδια συγκίνηση».

01.00 ΒΡΑΔΥ ΚΥΡΙΑΚΗΣ W

……………………………………………………………………………
Δεν θα μεταδοθεί Ξένη Ταινία.