ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος
ΤΡΙΤΗ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2025
………………………………………………………………………………
08:30 ΦΤΑΣΑΜΕ (Ε) K8 W
«Xίος» – Α’ & Β’ Μέρος
09:15 ΜΑΜΑ-ΔΕΣ (Ε) Κ8 W
«Η Χριστίνα Φλαμπούρη συναντάει την Ελισάβετ Σπανού και την Εριέττα Κούρκουλου Λάτση»
10:20 ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ (Ε) Κ8 W
«Αμοργός»
11:10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Κ W
«Ο γαμπρός μου ο δικηγόρος»
Κωμωδία, παραγωγής 1962
Σκηνοθεσία: Ορέστης Λάσκος
Σενάριο: Στέφανος Φωτιάδης, Γιώργος Λαζαρίδης
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Γιώργος Πάντζας, Γιάννης Γκιωνάκης, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Σταύρος Παράβας, Άρης Μαλλιαγρός, Άννα Μαντζουράνη, Αλέκα Στρατηγού, Κώστας Δούκας, Χρήστος Πάρλας, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γκόλφω Μπίνη, Γιώργος Ολύμπιος, Γιάννης Μπέρτος, Πόπη Άλβα, Πάρις Πάππης, Σπύρος Μαλούσης
Διάρκεια: 102′
Υπόθεση: Ένας πατέρας, ο κουρέας Μελέτης Καψομανώλης, έχει όνειρο να εξασφαλίσει στην κόρη του έναν γαμπρό επιστήμονα. Τελικά, τα καταφέρνει. Στην πορεία όμως, μαθαίνει ότι ο γαμπρός του ο δικηγόρος έχει ένα παρελθόν με ανοιχτούς συναισθηματικούς λογαριασμούς, που δημιουργούν απειλές στο ζευγάρι. Όμως, ο πεθερός του έχει τον τρόπο να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, κάνοντας ευτυχισμένη την κόρη του.
13:00 ΗΛΕΚΤΡΑ (Ε) Κ8 W
14:10 ΠΟΠ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ – ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΔΙΟ Κ W
«Ελαιόλαδο Σάμου ΠΓΕ, κατσικάκι Εύβοιας» – Καλεσμένη η Πηνελόπη Πλάκα
15:15 ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ (Ε) Κ8 GR
16:15 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ Κ8 GR
«Το μυστήριο του γαλάζιου τρένου» (The mystery of the blue train)
Υπόθεση: Tαξιδεύοντας με το «Γαλάζιο Τρένο» από το Καλέ στη Νίκαια, ο Ηρακλής Πουαρό καλείται για μία ακόμα φορά να εξιχνιάσει ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Θύμα η πάμπλουτη κληρονόμος Ρουθ Κέτερινγκ, η οποία βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στην κουκέτα της. Η Ρουθ ήταν κόρη του πλούσιου Αμερικανού Ρούφους Βαν Άλντεν, ο οποίος επιθυμούσε η κόρη του να πάρει διαζύγιο από τον απένταρο ξεπεσμένο αριστοκράτη σύζυγό της Ντέρεκ Κέτερινγκ, ο οποίος την απατούσε.
Ο Ρούφους της είχε δώσει το πολύτιμο και διάσημο περιδέραιο με τα ρουμπίνια της «Φλεγόμενης Καρδιάς». Ωστόσο, την είχε προειδοποιήσει να προσέχει και να μην το πάρει μαζί της στο εξωτερικό. Μετά τη δολοφονία της το περιδέραιο έχει κλαπεί. Στο τρένο βρίσκονται και ο άντρας της αλλά και ο εραστής της. Η Ρουθ είχε αλλάξει κουκέτες με μία άλλη πλούσια κληρονόμο -την Κάθριν Γκρέι- κι εδώ τίθεται το ερώτημα ως προς το ποια από τις δύο ήταν ο στόχος, καθώς και η Γκρέι έχει πολλούς εχθρούς, κυρίως συγγενείς, που εποφθαλμιούν την περιουσία της. Ο Πουαρό, προχωρώντας μεθοδικά, εξετάζει προσεκτικά όλες τις ενδείξεις, προκειμένου να ανακαλύψει το κίνητρο αλλά και τον δολοφόνο.
Σκηνοθεσία: Χ. Μακντόναλντ
Το σενάριο είναι του Γκάι Άντριους και βασίζεται στο αστυνομικό μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι «The Mystery of the Blue Train».
Παίζουν: Ντέιβιντ Σάτσετ (στον ρόλο του Πουαρό), Τζέιμς Ντ’ Άρσι, Άλις Ιβ, Τομ Χάρπερ, Σάμιουελ Τζέιμς, Νίκολας Φάρελ, Τζέιν Χάου, Έλεν Λίντσεϊ, Τζέιμι Μάρεϊ, Ρότζερ Λόιντ Πακ.
18:00 O,TI ΑΞΙΖΕΙ (Ε) Κ8 W
«Φούρνοι»
19:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Κ W
«Αγάπη μου ουά ουά»
……………………………………………………………………..
Οι εκπομπές «Νωρίς-Νωρίς», «Πρωίαν σε είδον» και «Στούντιο 4», καθώς δελτία Ειδήσεων των 12:00 και των 18:00, δεν θα μεταδοθούν.
