Γιώργος Κωτσίνης & Θωμάς Κωνσταντίνου στο «Αλάτι της Γης» της ΕΡΤ1 ...

Γιώργος Κωτσίνης & Θωμάς Κωνσταντίνου στο «Αλάτι της Γης» της ΕΡΤ1 12.05.2019

  ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

«Μουσικές συγγένειες»
Γιώργος Κωτσίνης – Θωμάς Κωνσταντίνου

Ημερομηνία μετάδοσης: Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 13:00-15:00

Την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 13:00 στην ΕΡΤ1, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» υποδέχονται δύο εξαιρετικούς δεξιοτέχνες της δημοτικής μας παράδοσης: τον Γιώργο Κωτσίνη στο κλαρίνο και τον Θωμά Κωνσταντίνου στο ούτι και το λαγούτο. Μαζί με τους μουσικούς τους συνεργάτες, τον Κώστα Μερετάκη στα κρουστά και τον Γιάννη Πλαγιαννάκο στο κοντραμπάσο, προτείνουν ένα γοητευτικό ρεπερτόριο, ανιχνεύοντας συγγένειες, σχέσεις και αλληλεπιδράσεις ανάμεσα στις μουσικές παραδόσεις της Ανατολής και της Στεριανής Ελλάδας.

Παράλληλα, αυτές οι «μουσικές συγγένειες» συνδέονται και με τρεις επίτιμους καλεσμένους, εκπροσώπους της παλιάς καλής γενιάς των λαϊκών μουσικών: τον Λευτέρη Ζέρβα στο βιολί, τον Κώστα Πίτσο στην κιθάρα και τον Γιάννη Κωνσταντίνου στο τραγούδι.

Οι τρεις δεξιοτέχνες μιλούν για τις εμπειρίες τους από τα παλιά πανηγύρια  και συμπράττουν με τους νεότερους συναδέλφους τους σε μια δυναμική «συνάντηση κορυφής»!

Στην εκπομπή συμμετέχουν επίσης, οι τραγουδιστές Γιάννης και Ελένη Χρήστου, καθώς και μέλη του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου «Χοροπαιδεία», με την επιμέλεια του Βασίλη Καρφή.

Έρευνα-κείμενα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Φιλαΐτης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης.

Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR.