«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη στην ΕΡΤ1 – «Γη, καρποφόρα και ζωοδότρα»...

«Κεραία» με τη Ρέα Βιτάλη στην ΕΡΤ1 – «Γη, καρποφόρα και ζωοδότρα» | Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 00:15

«Κεραία»
Με τη Ρέα Βιτάλη

«Γη, καρποφόρα και ζωοδότρα» 

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022, στις 00:15

Η «Κεραία», η ενημερωτική εκπομπή με τη Ρέα Βιτάλη, προσεγγίζει με περιέργεια και φρέσκια ματιά θέματα ανθρώπινα, σύγχρονα και διαχρονικά.

Από τη συνάντηση της Ρέας Βιτάλη με τον σκηνοθέτη και φανατικό φυσιολάτρη Μανούσο Μανουσάκη

Στο επεισόδιο της Δευτέρας 4 Ιουλίου, στις 00:15, –το τελευταίο του Β’ Κύκλου– με τίτλο «Γη, καρποφόρα και ζωοδότρα», η Ρέα Βιτάλη καταγράφει τη στροφή που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στη γη, για αναζήτηση «καθαρής» τροφής.

Όλο και πιο πολλοί στρέφονται στα βιολογικά προϊόντα και στις αντίστοιχες καλλιέργειες και ακόμα πιο πολλοί «τάζουν» στους εαυτούς τους ότι θα έρθει η μέρα που ένα χωραφάκι θα γίνει ο παράδεισός τους. Είναι τόσο απλό όσο το φαντάζονται;

Η Ρέα Βιτάλη με τους Άννα Μορδεχάι και Ρένο Μπάκο, στο κτήμα που διατηρούν στη Βάρη Αττικής

Η Ρέα Βιτάλη συναντήθηκε με ένα ζευγάρι στη ζωή, που μοιράζεται το ίδιο όνειρο και το οποίο κατόρθωσε να κάνει πράξη στο κτήμα του. Συναντήθηκε, επίσης, με ένα ζευγάρι συνεργατών που τους ένωσε ο κοινός στόχος να καλύπτουν με δικές τους βιοκαλλιέργειες το εστιατόριό τους.

Ενδιαφέροντα είναι και τα όσα λέει στην εκπομπή ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος με συγκινητικό τρόπο αναφέρεται στην ιερή σχέση που ανέπτυξε με τις ελιές.  Τέλος, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης μάς ταξιδεύει στις παιδικές του μνήμες στην Κρήτη.

Ένα επεισόδιο-φόρος τιμής στη γη, με το οποίο κλείνει ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων της «Κεραίας», λίγο πριν ξεκινήσουν οι καλοκαιρινές διακοπές.

Παρουσίαση-ιδέα-έρευνα: Ρέα Βιτάλη

Σκηνοθεσία: Άρης Λυχναράς

Αρχισυνταξία: Μαργαρίτα Πουρνάρα

Παραγωγή: Θοδωρής Καβαδάς

Δείτε το trailer.