Μεγάλα διηγήματα, μεγάλες σειρές στην ΕΡΤ1 – Δεύτερη πρεμιέρα τη Δευτέρα 10...

Μεγάλα διηγήματα, μεγάλες σειρές στην ΕΡΤ1 – Δεύτερη πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 για τη σειρά «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»

Μεγάλα διηγήματα, μεγάλες σειρές στην ΕΡΤ1

Δεύτερη πρεμιέρα τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022
για τη σειρά «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου»

Μια πραγματικά πρωτοποριακή ιδέα που ταιριάζει στις νέες συνήθειες θέασης φέρνει η ΕΡΤ, προσφέροντας τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να δουν σε μόλις δύο ημέρες όλα τα επεισόδια καθεμιάς από τις τρεις σειρές που σκηνοθέτησε ο Μανούσος Μανουσάκης και τόσο αγαπήθηκαν από το τηλεοπτικό κοινό.

Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ1 θα μεταδώσει τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022, από τις 22:00 ώς τις 24:00, και τα τέσσερα επεισόδια της σειράς «Ποίος ήτον ο φονεύς του αδελφού μου».

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022, από τις 22:00 ώς τις 24:00, θα μεταδοθούν οι «Κρίσιμες στιγμές», προκειμένου να μπορούν να απολαύσουν όλοι τις σειρές στη δεύτερη πρεμιέρα τους σε μόλις δύο ημέρες, αφού καθεμιά ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2022 μεταδόθηκε η σειρά «Βαρδιάνος στα σπόρκα».

 

«Ποίος ήτον ο φονεύς του αδερφού μου»

Δευτέρα 10 και Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2022

Τα γυρίσματα της σειράς έγιναν σε τοποθεσίες που μεταφέρουν την ατμόσφαιρα εποχής του διηγήματος του Γεωργίου Βιζυηνού, όπως το Αρχοντικό των Μπενιζέλων και το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» στην Πλάκα στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην Ξάνθη.  Η βαθιά αγάπη της μητέρας για τον ξενιτεμένο της γιο, Γιωργή, η οδύνη και η απελπισία της για την ανεξήγητη δολοφονία του άλλου της γιου, του Χρηστάκη, αποτυπώνονται ανάγλυφα στο διήγημα του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη. Η επιστροφή του ξενιτεμένου γλυκαίνει κάπως τον πόνο της, αλλά δεν γιατρεύει τον καημό της. Ξορκίζει, λοιπόν, τον Γιωργή και τον άλλο γιο της, τον Μιχαήλο, να ψάξουν να βρουν τον φονιά του αδελφού τους και να μην τον αφήσουν ανεκδίκητο.

Πρωταγωνιστούν: Τατιάνα Παπαμόσχου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Σόλων Τσούνης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Μιχάλης Αρτεμισιάδης, Μανταλένα Παπαδάτου, Έλενα Πιερίδου, Δημήτρης Γεωργιάδης, Γιάννης Αρτεμισιάδης, Κώστας Φλωκατούλας, Γιώργος Καφετζόπουλος, Δημοσθένης Ελευθεριάδης , Γιώργος Ζέρβας, Δήμητρης Κατσιμάνης, Θοδωρής Ρωμανίδης

Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης |Διασκευή διηγήματος-σενάριο: Σταύρος Αβδούλος, Ειρήνη Ριτσώνη