«Μουσικό Κουτί» : Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννη...

«Μουσικό Κουτί» : Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τους Νατάσσα Μποφίλιου, Γιάννη Διονυσίου και Κατερίνα Ζαμπέτα | Δείτε τέσσερα υπέροχα βίντεο | Τετάρτη 01.12.2021

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΟΥΤΙ»
Αφιέρωμα στον Γιώργο Ζαμπέτα με τους Νατάσσα Μποφίλιου,
Γιάννη Διονυσίου και Κατερίνα Ζαμπέτα
Δείτε τέσσερα υπέροχα βίντεο
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00

Το «Μουσικό Κουτί» του Γιώργου Ζαμπέτα ανοίγουν την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2021, στις 22:00, στην ΕΡΤ1, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη. Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Διονυσίου λένε… «Μάλιστα κύριε» στον Γιώργο Ζαμπέτα και τιμούν τον μεγάλο συνθέτη και δεξιοτέχνη του μπουζουκιού που τα τραγούδια του έχουν κυριολεκτικά λάμψει και θριαμβεύσει μέσα στον χρόνο.

Η Κατερίνα Ζαμπέτα μάς συστήνει μέσα από ιστορίες και περιστατικά τον πατέρα της και μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το μεγαλείο της ψυχής του.

Ένα special επεισόδιο του «Μουσικού Κουτιού» που απαρτίζεται από ιδιαίτερες διασκευές και ερμηνείες των τραγουδιών του Γιώργου Ζαμπέτα, «Δειλινά», «Αλήτης», «Αγωνία» «Πού ‘σαι Θανάση».

Ο αξέχαστος  Γιώργος Ζαμπέτας έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό τραγούδι! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι κάθε βράδυ στου Ζαμπέτα ήταν μια παράσταση. Ήταν ο πρώτος μουσικός που δεν είχε μόνο αυτή την ιδιότητα. Ήταν τραγουδιστής, μουσικός, συνθέτης αλλά πάνω από όλα showman. Στη μνήμη όλων έχει μείνει το απίστευτο κέφι, οι ατάκες και το καυστικό χιούμορ του. Και βέβαια τα κομμάτια του, που γράφουν ακόμα τη δική τους ιστορία. Και τα τέσσερα τραγούδια που επιλέξαμε για να ακούσετε πρώτοι δεν χρειάζονται μακροσκελείς εισαγωγές. Μόνο καλή διάθεση…

«Αγωνία». Πρώτη εκτέλεση με τον αξεπέραστο Τόλη Βοσκόπουλο. Αλλά και η Νατάσσα Μποφίλιου σε μια ξεχωριστή ερμηνεία για τους φίλους της εκπομπής.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/Ua0WTvuEitU

«Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν». Ακόμα ένας κορυφαίος στο είδος του τραγουδιστής, ο Γιάννης Πουλόπουλος έχει ερμηνεύσει αυτή την πολύ μεγάλη επιτυχία. Στο μικρόφωνο τώρα ο Γιάννης Διονυσίου σε μια υπέροχη ερμηνεία.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/_jdymn5w-fA

«Με το βοριά». Άλλη μια μεγάλη επιτυχία. Την ερμηνεύουν η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Διονυσίου.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/2OzrNMlUtMk

«Που ‘σαι Θανάση». Όταν οι ηλεκτρικές κιθάρες συναντούν το μπουζούκι. Ο Γιώργος Ζαμπέτας θα χαμογελά…. Στο μικρόφωνο με την κιθάρα του ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Τον συνοδεύουν η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Γιάννης Διονυσίου, η Ρένα Μόρφη αλλά και η κόρη του μεγάλου καλλιτέχνη, Κατερίνα Ζαμπέτα.

Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/C2fvAOC50zU

Όσο για τις ιστορίες… Δεν φτάνει μια εκπομπή όταν πρόκειται για τον Γιώργο Ζαμπέτα.

«Ήταν αριστοφανικός, του άρεσε να σχολιάζει και να σατιρίζει τα πρόσωπα της εξουσίας, χωρίς όμως να προσβάλλει ποτέ κανέναν» εξομολογείται η Κατερίνα Ζαμπέτα και συνεχίζει «Όλα του τα τραγούδια τα έχω σαν αδέρφια μου, τα έζησα στη γέννηση τους, στο μεγάλωμα τους και στη δόξα τους. Μου κάνουν συντροφιά τώρα που έχει φύγει… Ο πατέρας μου ήταν πολύ αισθηματίας, τρυφερός και αγαπησιάρης! Και έκλαιγε συχνά».

«Αυτό που με κάνει να τον ξεχωρίζω απ’ όλους τους άλλους συνθέτες είναι αυτό το βαθύ αίσθημα που έχει στα τραγούδια του. Ακόμα και αν δεν ήξερες ότι ήταν αισθηματίας το καταλαβαίνεις μέσα από τα τραγούδια του» λέει η κορυφαία ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου που πέρυσι δήλωσε στο «Μουσικό Κουτί» ότι αν ζούσε τη δεκαετία του ‘60 θα ήθελε να είναι τραγουδίστρια του Γιώργου Ζαμπέτα!

Ο Γιάννης Διονυσίου εξηγεί γιατί πιστεύει ότι ο Ζαμπέτας είναι μια συνέχεια του Χιώτη και αποκαλύπτει γιατί αγαπά και ξεχωρίζει τα τραγούδια του «Έχουν μια απίστευτη εξωστρέφεια, ένα φως. Ακόμα και τα μελαγχολικά του τραγούδια δεν είναι σκοτεινά, έχουν αχτίδες φωτός…».

Στο Juke Box «Ο πιο καλός ο μαθητής» συναντά τις αξεπέραστες διασκευές της μπάντας του «Μουσικού Κουτιού» και οι καλεσμένοι ρίχνουν κέρμα στα τραγούδια που αγάπησε ο Γιώργος Ζαμπέτας. «Αχάριστη», «Το μινόρε της αυγής, «Πέφτουν της βροχής οι στάλες».

Καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ σας ανοίγει το «Μουσικό Κουτί» του Γιώργου Ζαμπέτα!