«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη καθημερινά στην...

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη καθημερινά στην ΕΡΤ1 | 05-09.07.2021

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas»
με τον Γιώργο Καπουτζίδη
καθημερινά στην ΕΡΤ1

Mε επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα.

Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή  μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Eπεισόδιο 34ο: Ειρήνη Βασιλείου – Στίβος, 400μ. 

Στις 30 Ιουνίου 2021, καταληκτική ημερομηνία για την Ολυμπιακή πρόκριση, η Ειρήνη Βασιλείου ήταν εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, στο Νο51 του ranking με τις 48 πρώτες να παίρνουν το εισιτήριο. Είκοσι τέσσερις ώρες αργότερα, η Κρητικιά σπρίντερ έγραψε ιστορία, ως η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί για 2η φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες στο αγώνισμα των 400μ. στον στίβο. Η εκκαθάριση των προκρίσεων τής έδωσε το πολυπόθητο εισιτήριο για το Τόκιο και ο Γιώργος Καπουτζίδης υπέστη το… μαρτύριο της πιο δύσκολης κούρσας εντός σταδίου.
Τρίτη 6 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Eπεισόδιο 35ο: Αλέξης Ντανατσίδης – Τζούντο – 81κ

Ξεκίνησε από τις Σέρρες και άνοιξε τα φτερά του στην Κύπρο. Ο Αλέξης Ντανατσίδης, κάτοχος πλούσιας συλλογής μεταλλίων, μιλάει στον Γιώργο Καπουτζίδη για την πορεία του στο τζούντο, από τα πρώτα βήματα με το μεγάλο τζουντόκι που του το δίπλωναν στους αστραγάλους για να μην το πατάει έως και τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, το Ρίο 2016 και τελικά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Eπεισόδιο 36ο: Μιχάλης Αναστασάκης – Στίβος, σφυροβολία

Ξεκίνησε από τα Χανιά και έδειξε από νέος ότι θα πρωταγωνιστήσει, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Αθήνα για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα. Στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά, που είναι ουσιαστικά το σπίτι του, ο Μιχάλης Αναστασάκης υποδέχεται ως μαθητευόμενο τον Γιώργο Καπουτζίδη και του αποκαλύπτει ποιο είναι το μυστικό για να γίνει κανείς καλός σφυροβόλος και ποιο είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στο αγώνισμα.
Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Eπεισόδιο 37ο: Αννέτα Κυρίδου – Κωπηλασία, σκιφ

Υπερπροσπάθεια ετών, πολλή πίστη και υπομονή. Αυτό ήταν το μυστικό της πρωταθλήτριας των σκιφ Αννέτας Κυρίδου που άρπαξε την τελευταία της ευκαιρία και κέρδισε την πολυπόθητη πρόκριση στους Ολυμπιακούς. Σε μια ειλικρινή συζήτηση με τον Γιώργο Καπουτζίδη διηγείται την ιστορία της και εξηγεί πόσο δύσκολη ήταν η πορεία της, ώστε να φτάσει μέχρι την επίτευξη του ονείρου, ενώ μαζί της σε αυτό θα έχει και την αδερφή της.
Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Eπεισόδιο 38ο: Ελισάβετ Τελτσίδου – Τζούντο – 70κ

Η Ελλάδα επιστρέφει στο γυναικείο τζούντο έπειτα από 9 χρόνια, με την πρωταθλήτρια των 70 κιλών, Ελισάβετ Τελτσίδου. Κάτοχος περισσότερων από 10 μεταλλίων σε σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις, η 25χρονη πρωταθλήτρια θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα στο Τόκιο σε ένα δύσκολο αγώνισμα, που απαιτεί πολλά χαρακτηριστικά για να μπορέσει κανείς να πετύχει. Ο Γιώργος Καπουτζίδης θα φορέσει το τζουντόκι και θα δώσουν… φιλικό αγώνα.