«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη καθημερινά στην...

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη καθημερινά στην ΕΡΤ1 | 29.06-04.07.2021

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas»
με τον Γιώργο Καπουτζίδη
καθημερινά στην ΕΡΤ1

Από την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, η εκπομπή «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη, γίνεται καθημερινή και θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20:40, και κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:15.

Η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα. Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού. Μια προσπάθεια, από την οποία όλοι εμείς θα παρακολουθήσουμε λίγα λεπτά, την ημέρα του αγώνα, στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, ώρα 20:40
Εκπομπή 28η: Στέφανος Ντούσκος – Κωπηλασία, σκιφ

Στα 23 του, ο Στέφανος Ντούσκος θα αγωνιστεί για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού το 2016 με το πλήρωμα της τετρακώπου ανδρών κατέκτησε την έκτη θέση, όταν ακόμη ήταν 19 ετών. Αυτή τη φορά θα αγωνιστεί στο μονό σκιφ και εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη ποιος είναι ο στόχος του στο Τόκιο, πόσο δύσκολη είναι τελικά η προπόνηση ενός κωπηλάτη και τι χρειάζεται για να πετύχεις σ’ αυτό το άθλημα, ενώ εξηγεί παράλληλα πώς γίνεται να ισορροπήσεις σπουδές με πρωταθλητισμό.
Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, ώρα 20:40
Εκπομπή 29η: Γιωρίκας Πιλίδης – Ελευθέρα πάλη, 65 κιλά

Κάτοχος αρκετών μεταλλίων, σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στην κατηγορία Παίδων και Κ23 κατηγοριών, ο 21χρονος αθλητής Γιωρίκας Πιλίδης, με καταγωγή από τον Πόντο, θα βρεθεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα που αγαπάει. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στον Ασπρόπυργο, όπου και ζει και προπονείται έως σήμερα, ενώ ξεκίνησε την πάλη σαν παιχνίδι και αυτό τον έκανε να την αγαπήσει. Την Ολυμπιακή πρόκριση την κέρδισε, ενώ ήταν τραυματισμένος και αυτή την εμπειρία του διηγείται στον Γιώργο Καπουτζίδη.

Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Εκπομπή 30ή: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ – Στίβος, 50χλμ. βάδην

Κάτοχος 29 πανελλήνιων τίτλων και αρκετών πανελλήνιων ρεκόρ, από την κατηγορία των Παίδων μέχρι και των ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ θα μετρήσει στο Τόκιο την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρωταγωνιστώντας σ’ ένα δύσκολο και αδικημένο αγώνισμα του στίβου, διηγείται στον Γιώργο Καπουτζίδη την ιστορία του, πώς έφτασε να αγαπά τόσο πολύ το βάδην και πώς είναι να εκπροσωπείς τα ελληνικά χρώματα σε όλα τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού.

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40
Εκπομπή 31η: Κώστας Δουβαλίδης – Στίβος, 110 μ. με εμπόδια
Για την τέταρτη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες ετοιμάζεται ο 13 φορές πρωταθλητής Ελλάδας, Κώστας Δουβαλίδης. Στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Δράμα, όπου γεννήθηκε, μεγάλωσε και προπονείται τον επισκέπτεται ο Γιώργος Καπουτζίδης και μαζί δοκιμάζουν την κούρσα μετ’ εμποδίων. Ο αθλητής εξηγεί πώς είναι να είσαι «παρών» σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις φορώντας το εθνόσημο. Παράλληλα, αποδεικνύει πως η ηλικία δεν έχει καμία σημασία όταν αγαπάς αυτό που κάνεις.
Σάββατο 3 & Κυριακή 4 Ιουλίου 2021, ώρα 18:15
Εκπομπή 32η & 33η: Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών  (Α΄ & Β΄ Μέρος)

Η πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα! Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί για 16η φορά, 11η συνεχόμενη, σε Ολυμπιακούς Αγώνες με μία ομάδα που συνδυάζει παλιούς με νέους παίκτες και έναν κορυφαίο προπονητή. Ενωμένοι, με πολλή θέληση και επιμονή, φίλοι εντός και εκτός σταδίου, οι παίκτες της Εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών έχουν καταφέρει να διατηρήσουν την ελληνική παράδοση στο άθλημα. Στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας προσπάθησαν να παίξουν αγώνα με τον Γιώργο Καπουτζίδη και του έδειξαν πώς είναι το κλίμα μέσα σε μία τόσο επιτυχημένη ομάδα, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις προσδοκίες τους.