Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ στην ΕΡΤ1: Ο Φίλιππος αντιμέτωπος με το κύκλωμα εμπορίας...

Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ στην ΕΡΤ1: Ο Φίλιππος αντιμέτωπος με το κύκλωμα εμπορίας οργάνων – Ένας ανελέητος αγώνας αρχίζει! | Σάββατο 29.04.2023

ΕΡΤ1

Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ

Ο Φίλιππος αντιμέτωπος με το κύκλωμα εμπορίας οργάνων
Ένας ανελέητος αγώνας αρχίζει!

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 22:00

Η μυστηριώδης εξαφάνιση του μικρού Μπερκ από το νοσοκομείο αναγκάζει τον Φίλιππο να επιστρέψει άρον-άρον από το εξοχικό μέρος όπου έχουν πάει με τη Μαριτίνα, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από όλους και από όλα. Η Μπελού αποφασίζει να του μιλήσει, προκειμένου να βρει στοιχεία που θα την οδηγήσουν στον αδελφό της. Όσο περισσότερα όμως ανακαλύπτει ο Φίλιππος τόσο πιο πολύ βάζει τον εαυτό του και τους γύρω του σε κίνδυνο.

Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη στα δύο νέα επεισόδια της συγκλονιστικής δραματικής σειράς «Ο όρκος ΙΙ», που μεταδίδονται από την ΕΡΤ1 το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στις 22:00.

Ένας γιατρός έρχεται αντιμέτωπος μ’ ένα κύκλωμα εμπορίας οργάνων…
Η ζωή του ανατρέπεται…
Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

 

Δείτε το trailer. 
ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, στις 22:00  
Επεισόδιο 3ο: «Ο χρόνος και το φως»

Ο Φίλιππος προσπαθεί να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη της Μαριτίνας, η οποία μέρα με τη μέρα απομακρύνεται. Η Θάλεια Μελά έρχεται κοντά με την Μπελού Αλμπάσα και της προτείνει να προσέχει τον αδερφό της όσο εκείνη θα είναι στη δουλειά. Η Εριέττα μαθαίνει για το σοβαρό πρόβλημα υγείας του Ραφαήλ και προσπαθεί να τον προσεγγίσει, ενώ εκείνος το αποφεύγει. O Φίλιππος θέλει να πάρει τη Μαριτίνα και να αποδράσουν στην εξοχή, αλλά ένα αναπάντεχο γεγονός στο νοσοκομείο ανατρέπει την κατάσταση.

Επεισόδιο 4ο: «Η απουσία»

Ο Φίλιππος προσπαθεί να ανακαλύψει τι συνέβη με τον Μπερκ Αλμπάσα, ενώ έρχεται αντιμέτωπος με τη διοικήτρια του νοσοκομείου για την παράνομη εισαγωγή του παιδιού στο χειρουργείο. Η Θάλεια ζητάει τη βοήθεια του Τάσου Καλαβρινού, υπεύθυνου του καναλιού που εργάζεται, για να βρει τον μικρό που χάθηκε, ενώ βρισκόταν υπό τη δική της επίβλεψη. Η Μπελού αποφασίζει να μιλήσει στον Φίλιππο για όσα έχει ζήσει, σε μια προσπάθειά της να βρει στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στον αδερφό της. Όσο περισσότερα όμως ανακαλύπτει ο Φίλιππος τόσο πιο πολύ βάζει τον εαυτό του και τους γύρω του σε κίνδυνο.

H ιστορία…

Ένα βράδυ, ο καταξιωμένος χειρουργός Φίλιππος Ραζής (Χρήστος Λούλης) βρίσκει έξω από το νοσοκομείο ένα εγκαταλελειμμένο 12χρονο κορίτσι Ρομά, που σφαδάζει από τον πόνο. Ο ίδιος βρίσκεται εκτός υπηρεσίας, όμως βλέποντας ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της, αποφασίζει να τη χειρουργήσει ο ίδιος. Στο χειρουργείο συνειδητοποιεί ότι ο νεφρός του κοριτσιού λείπει.

Το επόμενο πρωί, το κορίτσι πεθαίνει και κανείς δεν ψάχνει γι’ αυτό εκτός από την Μπελού Αλσάμπα (Αλίκη Ανδρειωμένου), μια μετανάστρια που φαίνεται να γνωρίζει γιατί το κορίτσι πέθανε. Προσεγγίζει τον Φίλιππο και του ζητάει να τη βοηθήσει, επειδή η ζωή της κινδυνεύει από εκείνον, τον Σιρχάν (Πανάγος Ιωακείμ) που οδήγησε στον θάνατο τη μικρή Ρομά. Τώρα, ο Φίλιππος πρέπει να πάρει μια απόφαση ζωής… Να ασχοληθεί με τη γυναίκα του, Μαριτίνα Απέργη (Θάλεια Ματίκα) ή να αγωνιστεί για έναν καλύτερο κόσμο; Όταν αποφασίσει να βοηθήσει την Μπελού, ο κόσμος θα γυρίσει… ανάποδα για τον ίδιο…

Η διοικήτρια του νοσοκομείου Γαλάτεια Παράσχη (Βάνα Πεφάνη) δεν φαίνεται να είναι με το μέρος του, η συνεργάτιδά του, γιατρός ογκολόγος, Εριέττα Φωτιάδη (Λένα Παπαληγούρα), θα προσπαθήσει να τον σταματήσει, κι όλο το νοσοκομείο θα βρεθεί εναντίον του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να βρεθεί πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Μόνοι σύμμαχοι στον αγώνα του μια νεαρή αγωνίστρια δημοσιογράφος, η Θάλεια Μελά (Εριέττα Μανούρη), και ο καρδιακός του φίλος και γιατρός αναισθησιολόγος, Ραφαήλ Αναλυτής (Ιωάννης Παπαζήσης).

Ποιος του έστησε αυτή την καλοστημένη παγίδα;

Τι ρόλο έπαιξε η γυναίκα του και ο συνεργάτης της, Νικήτας Στεργίου (Γιωργής Τσαμπουράκης), στην ιστορία;

Θα καταφέρει να αποκαταστήσει την αλήθεια και να δικαιωθεί;

Εμπιστεύτηκε τα σωστά άτομα ή οι φίλοι του ήταν οι εχθροί του;

Η ζωή του ανατρέπεται…
Ένας ατελείωτος αγώνας ξεκινά…

Παίζουν: Χρήστος Λούλης (Φίλιππος Ραζής), Θάλεια Ματίκα (Μαριτίνα Απέργη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ραφαήλ Αναλυτής), Λένα Παπαληγούρα (Εριέττα Φωτιάδη), Εριέττα Μανούρη (Θάλεια Μελά), Βάνα Πεφάνη (Γαλάτεια Παράσχη), Σωτήρης Χατζάκης (Περικλής Ραζής), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Ιάσων Αλεξάκης), Γιωργής Τσαμπουράκης (Νικήτας Στεργίου), Μελίνα Βαμβακά (Σμάρω Απέργη), Παντελής Παπαδόπουλος (Χαράλαμπος Μελάς), Δήμητρα Σιγάλα (Σύλβια Ρήγα), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Βίλμα Αντωνιάδη), Δήμητρα Βήττα (Λένα Ζησίμου), Πανάγος Ιωακείμ (Σιρχάν-Μάκης Καταβός), Θοδωρής Αντωνιάδης (Τζέλος), Αλίκη Ανδρειωμένου (Μπελού Αλμπάσα), Ντένης Μακρής (Τάσος Καλαβρινός), Γιώργος Φλωράτος (Λουκάς Πολίτης), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Ιάγος), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σέργιος), Κώστας Βασαρδάνης (Αλέξανδρος Αραβαντινός), Τάνια Παλαιολόγου (Τζελένα), Σμαράγδα Κάκκινου (Ευγενία), Δημήτρης Γαλάνης (Ντίνος), Τάσος Κορκός (Μάκης) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Σεναριακή ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής
Σκηνογράφος: Λουκία Χατζέλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Παναγιώτου
Ηχολήπτης: Θανάσης Χούτος
Μοντέρ: Γιάννης Μάρρης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χρίστος Στυλιανού
Βοηθός σκηνοθέτης: Άγγελος Κουτελιδάκης
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Project manager-Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media

 

Φωτογραφικό υλικό 3ου επεισοδίου. 

Φωτογραφικό υλικό 4ου επεισοδίου.