Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ στην ΕΡΤ1: Ο Φίλιππος μαθαίνει για τη σχέση της...

Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ στην ΕΡΤ1: Ο Φίλιππος μαθαίνει για τη σχέση της Μαριτίνας και ο κόσμος του γκρεμίζεται | Τετάρτη 1η & Πέμπτη 2.11.2023

ΕΡΤ1

Ο ΟΡΚΟΣ ΙΙ
Β’ ΚΥΚΛΟΣ

Ο Φίλιππος μαθαίνει για τη σχέση της Μαριτίνας

και ο κόσμος του γκρεμίζεται

Ημερομηνίες μετάδοσης: Τετάρτη 1η & Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 21:45

Ο Φίλιππος βοηθάει τον Ιάγο να σταθεί στα πόδια του, αλλά στο δωμάτιό του βρίσκει τα γράμματα της Μαριτίνας! Την ίδια ώρα, ο Ραφαήλ με τη Θάλεια ψάχνουν ποια μπορεί να είναι η σχέση της οικοδομικής εταιρείας «Architect» με τη διοίκηση του νοσοκομείου και το κύκλωμα. Ο Φίλιππος, αφού διαβάζει τα γράμματα της Μαριτίνας, ζητάει τη βοήθεια του Ραφαήλ για να τη βρει και να της μιλήσει. Εκείνος, όμως, του επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη, καθώς του αποκαλύπτει ότι η Μαριτίνα έχει σχέση με τον Ιάσονα, με τον οποίο μεγαλώνει τον γιο τους.

Μη χάσετε τις συγκλονιστικές εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς της ΕΡΤ1 «Ο όρκος ΙΙ», η οποία μεταδίδεται την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 21:45.

Δείτε το τρέιλερ.
Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023, στις 21:45
Επεισόδιο 5ο: «Αγάπη» 

Ο καιρός περνά και ο Φίλιππος έχει βάλει τάξη στην πτέρυγα. Ο Ιάγος θυμώνει και επιτίθεται στον Τζέλο, κάνοντας έτσι τον Φίλιππο να του προτείνει μια συμφωνία: να αφήσει ήσυχο τον Τζέλο με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του. Η Εριέττα ανησυχεί διότι δεν μπορεί να βρει πουθενά τη Μαριτίνα, ενώ ο Ραφαήλ με τη Θάλεια ψάχνουν ποια μπορεί να είναι η σχέση της οικοδομικής εταιρείας «Architect» με τη διοίκηση του νοσοκομείου και το κύκλωμα. Κι ενώ ο Φίλιππος βοηθάει τον Ιάγο, βρίσκει στο δωμάτιό του τα γράμματα της Μαριτίνας.

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023, στις 21:45
Επεισόδιο 6ο: «Η γέννηση» 

Ο Φίλιππος διαβάζει τα γράμματα της Μαριτίνας, ενώ ο Μάκης αποκαλύπτει στον Σιρχάν ότι ο Φίλιππος είναι πλέον ο νέος αρχηγός της πτέρυγας. Ο Φίλιππος ψάχνει τη Μαριτίνα και για να τη βρει ζητά τη βοήθεια του Ραφαήλ. Εκείνος του αποκαλύπτει ότι η Μαριτίνα έχει σχέση με τον Ιάσονα, με τον οποίο μεγαλώνει τον γιο τους. Ο αρχιφύλακας εκτιμάει τη στάση του Φίλιππου και του δίνει ένα κινητό για να επικοινωνήσει με τη γυναίκα του. Ο Σέργιος συνεχίζει να του πηγαίνει κόντρα, μέχρι τη στιγμή που ο Φίλιππος τον βοηθάει σε μια κρίσιμη στιγμή. Ο Σιρχάν δίνει διορία στον Ιάγο μία εβδομάδα για να βγάλει από τη μέση τον Φίλιππο.

«Ο όρκος ΙΙ», η δραματική σειρά σε σενάριο Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία Χρίστου Γεωργίου, που μας καθήλωσε στον πρώτο κύκλο επεισοδίων και ήταν υποψήφια για τα βραβεία Καλύτερης Σειράς και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στα Seoul International Drama Awards 2023, μεταδίδεται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21:45, με καινούργια επεισόδια, γεμάτα περιπέτεια και αγωνία.

Με πρωταγωνιστές τους Χρήστο ΛούληΘάλεια ΜατίκαΙωάννη ΠαπαζήσηΛένα ΠαπαληγούραΕριέττα Μανούρη και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών και συντελεστών, η σειρά μάς οδηγεί, και στον β΄ κύκλο επεισοδίων, σε ένα περιπετειώδες και επικίνδυνο ταξίδι, γεμάτο αγωνία, μυστήριο και έντονο το στοιχείο της ανατροπής.

Η ιστορία…

Όλα άρχισαν όταν ο χειρουργός Φίλιππος Ραζής βρήκε έξω από το νοσοκομείο ένα άρρωστο δωδεκάχρονo Ρομά κορίτσι. Χειρουργώντας το συνειδητοποίησε ότι της έλειπε ο ένας νεφρός. Τελικά, το κορίτσι πέθανε και κανείς δεν το αναζήτησε. Ο Φίλιππος, ψάχνοντας να βρει ποιοι κρύβονται πίσω από τον θάνατο της μικρής Ρομά, ανακάλυψε μια σπείρα εμπορίας οργάνων. Η προσπάθειά του, όμως, να οδηγήσει τη σπείρα στη φυλακή τον κατέστησε θύμα ενός σατανικού σχεδίου που τον έστειλε στη φυλακή.

Πλέον, παρακολουθούμε τον Φίλιππο Ραζή στη φυλακή να δίνει καθημερινή μάχη επιβίωσης. Η εντολή είναι σαφής: να τον σκοτώσουν. Όμως, δεν τα καταφέρνουν. Ο ακέραιος χαρακτήρας του και οι ιατρικές του γνώσεις τον γλιτώνουν. Ο αρχιφύλακας τον ορίζει γιατρό των φυλακών, εκείνος σώζει ζωές και γίνεται ήρωας. Ένα βράδυ, όμως, τον χτυπούν σχεδόν μέχρι θανάτου και οδηγείται στο νοσοκομείο. Οι φίλοι του από τις φυλακές τον βοηθούν να δραπετεύσει…

Τα 10 επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς
είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX
Το φωτογραφικό υλικό του 5ου επεισοδίου.  

Το φωτογραφικό υλικό του 6ου επεισοδίου.  

Παίζουν: Χρήστος Λούλης (Φίλιππος Ραζής), Θάλεια Ματίκα (Μαριτίνα Απέργη), Ιωάννης Παπαζήσης (Ραφαήλ Αναλυτής), Λένα Παπαληγούρα (Εριέττα Φωτιάδη), Εριέττα Μανούρη (Θάλεια Μελά), Βάνα Πεφάνη (Γαλάτεια Παράσχη), Σωτήρης Χατζάκης (Περικλής Ραζής), Κωνσταντίνος Ασπιώτης (Ιάσων Αλεξάκης), Γιωργής Τσαμπουράκης (Νικήτας Στεργίου), Μελίνα Βαμβακά (Σμάρω Απέργη), Παντελής Παπαδόπουλος (Χαράλαμπος Μελάς), Δήμητρα Σιγάλα (Σύλβια Ρήγα), Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου (Βίλμα Αντωνιάδη), Δήμητρα Βήττα (Λένα Ζησίμου), Πανάγος Ιωακείμ (Σιρχάν-Μάκης Καταβός), Θοδωρής Αντωνιάδης (Τζέλος), Αλίκη Ανδρειωμένου (Μπελού Αλμπάσα), Ντένης Μακρής (Τάσος Καλαβρινός), Γιώργος Φλωράτος (Λουκάς Πολίτης), Κωνσταντίνος Σειραδάκης (Ιάγος), Γιάννης Σαμψαλάκης (Σέργιος), Κώστας Βασαρδάνης (Αλέξανδρος Αραβαντινός), Τάνια Παλαιολόγου (Τζελένα), Σμαράγδα Κάκκινου (Ευγενία), Δημήτρης Γαλάνης (Ντίνος), Τάσος Κορκός (Μάκης), Ηλίας Βογιατζηδάκης (Μπερκ Αλμπάσα) κ.ά.

Σκηνοθεσία: Χρίστος Γεωργίου
Σενάριο: Τίνα Καμπίτση
Σεναριακή ομάδα: Σελήνη Παπαγεωργίου, Νιόβη Παπαγεωργίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Αλεξανδρής
Διευθυντής φωτογραφίας: Στέφανος Κοπανάκης
Σκηνοθέτης: Άγγελος Κουτελιδάκης
Σκηνογράφος: Λουκία Χατζέλου
Ενδυματολόγος: Κατερίνα Κοντού, Νικόλ Παναγιώτου
Ηχολήπτης: Θανάσης Χούτος
Μοντέρ: Γιάννης Μάρρης, Κώστας Γκουλιαδίτης, Μαρία Γερακάκη, Κοσμάς ΦιλιούσηςΣύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Χρίστος Στυλιανού
Βοηθός σκηνοθέτης: Άγγελος Κουτελιδάκης
Casting director: Ανζελίκα Καψαμπέλη
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Μπαμπανάρας
Project manager-Οργάνωση παραγωγής: Βασίλης Διαμαντίδης
Παραγωγός: Σπύρος Μαυρογένης
Εκτέλεση παραγωγής: Arcadia Media
Παραγωγή: ΕΡΤ