«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – Η Σκορδίλω μετακομίζει στο σπίτι του...

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – Η Σκορδίλω μετακομίζει στο σπίτι του Φεγκούδη | 28.03 – 01.04.2022

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1

Η Σκορδίλω μετακομίζει στο σπίτι του Φεγκούδη

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από
Δευτέρα 28 Μαρτίου έως Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 19:00

Ο Μάνος γίνεται έξαλλος με τη Μαριτίνα, εξαιτίας της ανάρτησης που έκανε στο twitter για την Τόνια και προσπαθεί να δώσει τέλος στον γάμο του. Η Διώνη καταφεύγει στο σπίτι του Πιπερόπουλου προκαλώντας αναταραχές και οδηγώντας τον Παντελή στα άκρα. Από την άλλη, η Σκορδίλω ανακαλύπτει τη σκευωρία με τη μεταβίβαση και μετακομίζει στο σπίτι του Φεγκούδη, ενώ ο Μάνος αποφασίζει να επισκεφτεί τον Φλοριάν στη φυλακή.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στα νέα επεισόδια της κοινωνικής κομεντί «Σε ξένα χέρια», που μεταδίδονται από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου έως την Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, στις 19:00, από την ΕΡΤ1.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 114o. Ο Μάνος, έξαλλος, ψάχνει τη Μαριτίνα για να του δώσει εξηγήσεις σε σχέση με την ανάρτηση που έκανε για την Τόνια και το μωρό της, ενώ η Διώνη βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Πιπερόπουλου. Η Μάρω προσπαθεί να πείσει την Πελαγία ότι πρέπει να βλέπει τον Χρύσανθο σαν να είναι αδερφός της και ο Μάνος εξομολογείται στην Τόνια ότι θέλει να γίνουν οικογένεια. Τι θα αντιπροτείνει ο Φεγκούδης στη Σούλα, όταν του ζητήσει να κάνουν πίσω στα προσωπικά τους εξαιτίας του Μάνου και της Τόνιας; Πώς θα αντιδράσει η Σούλα όταν συνειδητοποιήσει ποια ήταν η μυστηριώδης γυναίκα που έκρυβε στο σπίτι της η Μάρω;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 29 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 115ο. Μία φωτογραφία ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν της Σούλας και φέρνει τη Μάρω σε δύσκολη θέση. Ο ερχομός της Διώνης στο σπίτι του Πιπερόπουλου προκαλεί αναταραχές και εξωθεί τον Παντελή στα άκρα. Ταυτόχρονα, όμως, γίνεται και η αφορμή για να καταστρώσει ο Πιπερόπουλος το νέο σχέδιό του σε βάρος του Φεγκούδη. Η Πελαγία είναι αποφασισμένη να ξεχάσει τον Χρύσανθο πάση θυσία. Ο Μάνος προσπαθεί να λήξει τον γάμο του με τη Μαριτίνα και να ζήσει τον έρωτά του με την Τόνια. Όμως, οι πληροφορίες που φαίνεται να έχει η Μαριτίνα στη διάθεσή της αποτελούν εμπόδιο στα σχέδιά του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 116ο. Ο Μάνος ενημερώνει την Ντάντω ότι του τηλεφώνησε ο Φλοριάν από τη φυλακή. Η Τόνια, σκεπτόμενη τις αντιδράσεις της Μαριτίνας σε περίπτωση που μάθει για τη σχέση της με τον Μάνο, αποφασίζει να φύγει από το σπίτι, ενώ ο Χαράλαμπος προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στον έρωτα και τον γάμο του Μάνου. Ο Πιπερόπουλος, με τη βοήθεια του Παντελή, στήνουν μια ψεύτικη φωτογράφιση με τη ναρκωμένη Σκορδίλω, για να πείσουν πως υπέγραψε τη μεταβίβαση, αλλά τα σχέδιά τους ανατρέπονται. Όταν ο Χρύσανθος πάει στον Λουδοβίκο, ανακαλύπτει ότι του έχει στήσει παγίδα μαζί με τη Σαλώμη, η οποία λαμβάνει τηλεφώνημα, που την πληροφορεί πως πέθανε η Βίλμα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο117ο. Η Σκορδίλω ανακαλύπτει τη σκευωρία με τη μεταβίβαση κι είναι πεπεισμένη ότι ο Πιπερόπουλος επιχείρησε να τη σκοτώσει. Η Διώνη δεν μπορεί να χωνέψει τα νέα για τον αρραβώνα του Πάρη. Η Μάρω, μετά τις πιέσεις της Σούλας, αποκαλύπτει την «αλήθεια» σχετικά με τη Βάσω. Ο Φεγκούδης εκμεταλλεύεται το θέμα με τη Σκορδίλω και την καλεί να μείνει σπίτι του. Η Τόνια φεύγει για λίγες ημέρες από το σπίτι των Φεγκούδηδων, για να ηρεμήσουν τα πνεύματα με τη Μαριτίνα. Ο Μάνος αποφασίζει να επισκεφτεί τον Φλοριάν στη φυλακή, την ίδια στιγμή που αποφασίζει ακριβώς το ίδιο και η Μαριτίνα.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 1η Απριλίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 118ο. Η Μαριτίνα αποφασίζει να επισκεφτεί τον Φλοριάν στη φυλακή για να μάθει τι συμβαίνει με το μωρό του Μάνου. Η Σκορδίλω μετακομίζει στο σπίτι του Φεγκούδη περιμένοντας τον σκηνοθέτη του διαφημιστικού, ενώ ο Πάρης και η Τραβιάτα αναλαμβάνουν μία δύσκολη αποστολή στο σπίτι του Πιπερόπουλου. Χρύσανθος, Σούλα και Τόνια ανακαλύπτουν την αλήθεια γύρω από την κηδεία της Βίλμας και το μυστήριο περιπλέκεται ακόμα περισσότερο…

Η ιστορία…

Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των ανθρώπων της ιστορίας μας. Το αθώο βρέφος γεννήθηκε σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, που ο ίδιος ο πατέρας του είχε προαποφασίσει ότι θα το πουλήσει κρυφά από τη μητέρα του, βάζοντας να το απαγάγουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, όλα μπερδεύονται  κι έτσι, το βρέφος φτάνει στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία Χαράλαμπου Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) ως από μηχανής… εγγονός του. Από θέλημα της μοίρας, το μωρό βρίσκεται στο αμάξι του γιου του Φεγκούδη, Μάνου (Κυριάκος Σαλής). Η μητέρα του, η Τόνια Μαυρομάτη (Βάσω Λασκαράκη), που το αναζητούσε, μέσα από μια περίεργη σύμπτωση, έρχεται να εργαστεί ως νταντά του ίδιου της του παιδιού στην έπαυλη, χωρίς, φυσικά, να το αναγνωρίσει…

Μέσα από την ιστορία θα ζήσουμε τον τιτάνιο πόλεμο ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές εταιρείες, και τους επικεφαλής τους Χαράλαμπο Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) και Τζόρνταν Πιπερόπουλο (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Ο Φεγκούδης διαθέτει ένα ισχυρό χαρτί, τον παράφορο έρωτα της κόρης του Πιπερόπουλου, Μαριτίνας (Σίσυ Τουμάση), για τον μεγαλύτερο γιο του, Μάνο, τον οποίο και πιέζει να την παντρευτεί. Η Διώνη Μαστραπά (Χριστίνα Αλεξανιάν) είναι η χειριστική και μεγαλομανής γυναίκα του Φεγκούδη. Όσο για τον μικρότερο γιο του Φεγκούδη, τον Πάρη (Τάσος Κονταράτος), άβουλος, άτολμος, ωραίος και λίγο αργός στα αντανακλαστικά, είναι προσκολλημένος στη μητέρα του.

 

Στο μεταξύ, στη ζωή του Χαράλαμπου Φεγκούδη εμφανίζονται η Σούλα (Ρένια Λουιζίδου), μητέρα της Τόνιας, με ένα μεγάλο μυστικό του παρελθόντος που τη συνδέει μαζί του, και η Πελαγία (Ελεάννα Στραβοδήμου), η γλυκιά, παρορμητική αδερφή της Τόνιας.

Γκαφατζής και συμπονετικός, ο Στέλιος (Παναγιώτης Καρμάτης), φίλος και συνεργάτης του Φλοριάν (Χρήστος Κοντογεώργης), του άντρα της Τόνιας, μετανιωμένος για το κακό που της προξένησε, προσπαθεί να επανορθώσει…

 

Ερωτευμένος με τη Σούλα, χωρίς ανταπόκριση, είναι ο Λουδοβίκος Κοντολαίμης (Τάσος Γιαννόπουλος), πρόσχαρος με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά… άτυχος. Χήρος από δύο γάμους. Τον αποκαλούν Λουδοβίκο των Υπογείων, γιατί διατηρεί ένα μεγάλο υπόγειο κατάστημα με βότανα και μπαχαρικά.

Σε όλους αυτούς, προσθέστε και τον παπα-Χρύσανθο (Λεωνίδας Μαράκης) με τη μητέρα του Μάρω (Αλεξάνδρα Παντελάκη), που έχουν πολλά… ράμματα για τις ισχυρές οικογένειες.

Ίντριγκες και πάθη, που θα σκοντάφτουν σε λάθη και κωμικές καταστάσεις. Και στο φόντο αυτού του κωμικού αλληλοσπαραγμού, γεννιέται το γνήσιο «παιδί» των παραμυθιών και της ζωής: Ο έρωτας ανάμεσα στην Τόνια και στον Μάνο.

Στον ρόλο της Σκορδίλως, αδελφής του Πιπερόπουλου, εμφανίζεται η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Πρωτότυπη ιδέα-σενάριο: Γιώργος Κρητικός
Σεναριογράφοι: Αναστάσης Μήδας, Λεωνίδας Μαράκης, Γεωργία Μαυρουδάκη, Ανδρέας Δαίδαλος, Κατερίνα Πεσταματζόγλου
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κανέλλος, Αντρέας Γούλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολόγος: Νινέτ Ζαχαροπούλου
Επιμέλεια σειράς: Ντίνα Κάσσου
Παραγωγή: Γιάννης Καραγιάννης/J. K. Productions

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος (Χαράλαμπος Φεγκούδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Τζόρνταν Πιπερόπουλος), Ρένια Λουιζίδου (Σούλα Μαυρομάτη), Βάσω Λασκαράκη (Τόνια Μαυρομάτη), Χριστίνα Αλεξανιάν (Διώνη Μαστραπά-Φεγκούδη), Κυριάκος Σαλής (Μάνος Φεγκούδης), Σίσυ Τουμάση (Μαριτίνα Πιπεροπούλου), Αλεξάνδρα Παντελάκη (Μάρω Αχτύπη), Τάσος Γιαννόπουλος (Λουδοβίκος Κοντολαίμης), Λεωνίδας Μαράκης (παπα-Χρύσανθος Αχτύπης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Πελαγία Μαυρομάτη), Τάσος Κονταράτος (Πάρης Φεγκούδης, αδελφός του Μάνου), Μαρία Μπαγανά (Ντάντω Μαστραπά), Νίκος Σταυρακούδης (Παντελής), Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Έμιλυ), Σωσώ Χατζημανώλη (Τραβιάτα), Αθηνά Σακαλή (Ντάνι), Ήρα Ρόκου (Σαλώμη), Χρήστος Κοντογεώργης (Φλοριάν), Παναγιώτης Καρμάτης (Στέλιος), Λαμπρινή Σκρέκα (Jane).