«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – Πώς αντιδρά η Μαριτίνα όταν πιάνει...

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1 – Πώς αντιδρά η Μαριτίνα όταν πιάνει τον Μάνο και την Τόνια να φιλιούνται;  | 25-29.04.2022

«Σε ξένα χέρια» στην ΕΡΤ1

Πώς αντιδρά η Μαριτίνα όταν πιάνει
τον Μάνο και την Τόνια να φιλιούνται; 

Ημερομηνίες μετάδοσης:
Από
 Δευτέρα 25 έως Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στις 19:00

Η Τόνια πηγαίνει στην αστυνομία να μάθει τα νεότερα σχετικά με τον θάνατο του Φλοριάν, ενώ ο Μάνος αποφασίζει να γιορτάσει το γεγονός, πιστεύοντας πως ξεμπέρδεψε δια παντός από τον εκβιασμό και τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Η Πελαγία παριστάνει πως έχει φαρυγγίτιδα για να μην μαρτυρήσει κατά λάθος στη Σούλα το μυστικό του Χρύσανθου, αλλά όταν αργότερα συναντά τη Διώνη αναστατώνεται και της ξεφεύγει μια σημαντική πληροφορία.

Στο μεταξύ, η Μαριτίνα ζητά απ’ τον Πιπερόπουλο να αναγνωρίσει το πτώμα του Φλοριάν και να αναλάβουν την κηδεία του, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά του αντικείμενα.

Ο Πιπερόπουλος προσπαθεί να ανακτήσει τα προσωπικά αντικείμενα του Φλοριάν και να ξεπεράσει τη Διώνη, η οποία καταφέρνει να βρει στέγη στο πιο απρόβλεπτο μέρος.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στα νέα επεισόδια της κοινωνικής κομεντί «Σε ξένα χέρια», που μεταδίδονται από τη Δευτέρα 25 έως την Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, στις 19:00, από την ΕΡΤ1.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 25 Απριλίου 2022, ώρα 19:00

 

Επεισόδιο 132o. Ο Φεγκούδης ενημερώνει την Σούλα ότι θα συνεχίσει να σκαλίζει την υπόθεση και θα το κάνει μέσω της δικαιοσύνης. Η Σκορδίλω ρωτάει ευθέως τον Λουδοβίκο και τον Φεγκούδη για τη σχέση που έχουν μεταξύ τους. Η Μαριτίνα αποκαλύπτει στον Πιπερόπουλο τις αληθινές προθέσεις της Διώνης. Η Τόνια πηγαίνει στην αστυνομία να μάθει τα νεότερα σχετικά με τον θάνατο του Φλοριάν. Πως θα δικαιολογήσει η Διώνη την απαγωγή της Μαριτίνας στον Πιπερόπουλο; Ποια η αντίδραση της Πελαγίας όταν διαβάσει το ημερολόγιο της Βάσως και συνειδητοποιήσει την αλήθεια;

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 26 Απριλίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 133ο. Η Διώνη αναγκάζεται να εγκαταλείψει την οικία Πιπερόπουλου μετά τις αποκαλύψεις για την απαγωγή της Μαριτίνας, και επιχειρεί να επιστρέψει στο παλιό της σπίτι. Η σθεναρή άρνηση της Ντάντως, όμως, την αναγκάζει να ζητήσει καταφύγιο αλλού. Ο Μάνος ενημερώνεται κατά λάθος για το θάνατο του Φλοριάν και αποφασίζει να γιορτάσει το γεγονός, πιστεύοντας πως ξεμπέρδεψε δια παντός από τον εκβιασμό και τον κίνδυνο να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Η Πελαγία προσπαθεί να διαχειριστεί τις νέες πληροφορίες. Ο Φεγκούδης συναντά την Ολυμπία και τον Λουδοβίκο προκειμένου να λύσουν την παρεξήγηση και να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Η αλήθεια που θα έρθει στο φως θα αλλάξει ριζικά τη στάση της Σκορδίλως απέναντι στον αδερφό της και θα φέρει καινούργιες αλλαγές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 27 Απριλίου 2022, ώρα 19:00

 

Επεισόδιο 134ο. Ο Πάρης ψάχνει αγωνιωδώς τη Διώνη η οποία βρίσκεται στο σπίτι του Χρύσανθου ζητώντας φιλοξενία. Ο Μάνος είναι χαρούμενος γιατί έμαθε τα νέα για τον Φλοριάν και η Μαριτίνα ζητά από τον αστυνόμο να αναλάβει εκείνη τα διαδικαστικά της σωρού του. Η Σκορδίλω δέχεται μια περίεργη «επίθεση» από ένα δηλητηριασμένο βέλος και αποσυντονίζεται πλήρως κάνοντας τον Φεγκούδη, τον Λουδοβίκο και τη Σούλα να ανησυχήσουν. Η Πελαγία παριστάνει πως έχει φαρυγγίτιδα για να μην μαρτυρήσει κατά λάθος στη Σούλα το μυστικό του Χρύσανθου, αλλά όταν αργότερα συναντά τη Διώνη αναστατώνεται και της ξεφεύγει μια σημαντική πληροφορία.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 135ο. Η Μαριτίνα ζητά απ’ τον Πιπερόπουλο να αναγνωρίσει το πτώμα του Φλοριάν και να αναλάβουν την κηδεία του, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά του αντικείμενα. Ο Φεγκούδης ανησυχεί που η Σκορδίλω δε λέει να εμφανιστεί στο σπίτι του κι αναρωτιέται αν θα χάσει πάλι τις μετοχές. Η Μάρω διώχνει τη Διώνη από το σπίτι τους αλλά ο Χρύσανθος επικοινωνεί πάλι μαζί της. Η Σούλα αντιλαμβάνεται ότι η Πελαγία δεν έχει φαρυγγίτιδα και κάτι της κρύβει. Πώς θα αντιδράσει η Μαριτίνα όταν πιάσει τον Μάνο και την Τόνια να φιλιούνται; Ποια η αντίδραση της Σούλας όταν πάει στο σπίτι του Χρύσανθου για να πάρει απαντήσεις;

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022, ώρα 19:00

Επεισόδιο 136ο. Η σχέση του Μάνου με τη Μαριτίνα φτάνει στα όρια της με απρόβλεπτα αποτελέσματα για το σπίτι των Φεγκούδηδων. Η Τόνια αποκαλύπτει στον Φεγκούδη τις ανησυχίες της για την υγεία της Ντάντως, ενώ η Σκορδίλω συνεχίζει να παίζει ένα πολύ ύποπτο παιχνίδι. Όλα αυτά θα φέρουν τον Φεγκούδη στα όριά του. Ο Πιπερόπουλος προσπαθεί να ανακτήσει τα προσωπικά αντικείμενα του Φλοριάν και να ξεπεράσει τη Διώνη, η οποία καταφέρνει να βρει στέγη στο πιο απρόβλεπτο μέρος. Παράλληλα, η Σούλα φτάνει στο σπίτι της Μάρως, απαιτώντας να μάθει την αλήθεια.

Η ιστορία…

Αφετηρία της αφήγησης αποτελεί η απαγωγή ενός βρέφους, που γίνεται η αφορμή να ενωθούν οι μοίρες και οι ζωές των ανθρώπων της ιστορίας μας. Το αθώο βρέφος γεννήθηκε σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, που ο ίδιος ο πατέρας του είχε προαποφασίσει ότι θα το πουλήσει κρυφά από τη μητέρα του, βάζοντας να το απαγάγουν.

Όμως, κατά τη διάρκεια της απαγωγής, όλα μπερδεύονται  κι έτσι, το βρέφος φτάνει στην έπαυλη του μεγαλοεπιχειρηματία Χαράλαμπου Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) ως από μηχανής… εγγονός του. Από θέλημα της μοίρας, το μωρό βρίσκεται στο αμάξι του γιου του Φεγκούδη, Μάνου (Κυριάκος Σαλής). Η μητέρα του, η Τόνια Μαυρομάτη (Βάσω Λασκαράκη), που το αναζητούσε, μέσα από μια περίεργη σύμπτωση, έρχεται να εργαστεί ως νταντά του ίδιου της του παιδιού στην έπαυλη, χωρίς, φυσικά, να το αναγνωρίσει…

Μέσα από την ιστορία θα ζήσουμε τον τιτάνιο πόλεμο ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές εταιρείες, και τους επικεφαλής τους Χαράλαμπο Φεγκούδη (Γιάννης Μπέζος) και Τζόρνταν Πιπερόπουλο (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης). Ο Φεγκούδης διαθέτει ένα ισχυρό χαρτί, τον παράφορο έρωτα της κόρης του Πιπερόπουλου, Μαριτίνας (Σίσυ Τουμάση), για τον μεγαλύτερο γιο του, Μάνο, τον οποίο και πιέζει να την παντρευτεί. Η Διώνη Μαστραπά (Χριστίνα Αλεξανιάν) είναι η χειριστική και μεγαλομανής γυναίκα του Φεγκούδη. Όσο για τον μικρότερο γιο του Φεγκούδη, τον Πάρη (Τάσος Κονταράτος), άβουλος, άτολμος, ωραίος και λίγο αργός στα αντανακλαστικά, είναι προσκολλημένος στη μητέρα του.

Στο μεταξύ, στη ζωή του Χαράλαμπου Φεγκούδη εμφανίζονται η Σούλα (Ρένια Λουιζίδου), μητέρα της Τόνιας, με ένα μεγάλο μυστικό του παρελθόντος που τη συνδέει μαζί του, και η Πελαγία (Ελεάννα Στραβοδήμου), η γλυκιά, παρορμητική αδερφή της Τόνιας.

Γκαφατζής και συμπονετικός, ο Στέλιος (Παναγιώτης Καρμάτης), φίλος και συνεργάτης του Φλοριάν (Χρήστος Κοντογεώργης), του άντρα της Τόνιας, μετανιωμένος για το κακό που της προξένησε, προσπαθεί να επανορθώσει…

Ερωτευμένος με τη Σούλα, χωρίς ανταπόκριση, είναι ο Λουδοβίκος Κοντολαίμης (Τάσος Γιαννόπουλος), πρόσχαρος με το χαμόγελο στα χείλη, αλλά… άτυχος. Χήρος από δύο γάμους. Τον αποκαλούν Λουδοβίκο των Υπογείων, γιατί διατηρεί ένα μεγάλο υπόγειο κατάστημα με βότανα και μπαχαρικά.

Σε όλους αυτούς, προσθέστε και τον παπα-Χρύσανθο (Λεωνίδας Μαράκης) με τη μητέρα του Μάρω (Αλεξάνδρα Παντελάκη), που έχουν πολλά… ράμματα για τις ισχυρές οικογένειες.

Ίντριγκες και πάθη, που θα σκοντάφτουν σε λάθη και κωμικές καταστάσεις. Και στο φόντο αυτού του κωμικού αλληλοσπαραγμού, γεννιέται το γνήσιο «παιδί» των παραμυθιών και της ζωής: Ο έρωτας ανάμεσα στην Τόνια και στον Μάνο.

Στον ρόλο της Σκορδίλως, αδελφής του Πιπερόπουλου, εμφανίζεται η Κωνσταντία Χριστοφορίδου.

Όλα τα επεισόδια της σειράς είναι διαθέσιμα και στην ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX.

Πρωτότυπη ιδέα-σενάριο: Γιώργος Κρητικός
Σεναριογράφοι: Αναστάσης Μήδας, Λεωνίδας Μαράκης, Γεωργία Μαυρουδάκη, Ανδρέας Δαίδαλος, Κατερίνα Πεσταματζόγλου
Σκηνοθεσία: Στέφανος Μπλάτσος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κανέλλος, Αντρέας Γούλος
Σκηνογραφία: Σοφία Ζούμπερη
Ενδυματολόγος: Νινέτ Ζαχαροπούλου
Επιμέλεια σειράς: Ντίνα Κάσσου
Παραγωγή: Γιάννης Καραγιάννης/J. K. Productions

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος (Χαράλαμπος Φεγκούδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Τζόρνταν Πιπερόπουλος), Ρένια Λουιζίδου (Σούλα Μαυρομάτη), Βάσω Λασκαράκη (Τόνια Μαυρομάτη), Χριστίνα Αλεξανιάν (Διώνη Μαστραπά-Φεγκούδη), Κυριάκος Σαλής (Μάνος Φεγκούδης), Σίσυ Τουμάση (Μαριτίνα Πιπεροπούλου), Αλεξάνδρα Παντελάκη (Μάρω Αχτύπη), Τάσος Γιαννόπουλος (Λουδοβίκος Κοντολαίμης), Λεωνίδας Μαράκης (παπα-Χρύσανθος Αχτύπης), Ελεάννα Στραβοδήμου (Πελαγία Μαυρομάτη), Τάσος Κονταράτος (Πάρης Φεγκούδης, αδελφός του Μάνου), Μαρία Μπαγανά (Ντάντω Μαστραπά), Νίκος Σταυρακούδης (Παντελής), Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου (Έμιλυ), Σωσώ Χατζημανώλη (Τραβιάτα), Αθηνά Σακαλή (Ντάνι), Ήρα Ρόκου (Σαλώμη), Χρήστος Κοντογεώργης (Φλοριάν), Παναγιώτης Καρμάτης (Στέλιος), Λαμπρινή Σκρέκα (Jane).