Δράμα και Θρίλερ στην ΕΡΤ3

Δράμα και Θρίλερ στην ΕΡΤ3

Δράμα και Θρίλερ στην ΕΡΤ3

Δύο εκπληκτικές ταινίες το Σαββατοκύριακο 19 και 20 Αυγούστου στην ΕΡΤ3,  που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών από την αρχή μέχρι το τέλος!

Σάββατο 19 Αυγούστου

22:00 | Ο Αντίζηλος / L’ Adversaire

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και είναι η δεύτερη, μετά το «Ελεύθερος ωραρίου», που εμπνέεται από την αληθινή ιστορία του Ζαν-Κλοντ Ρομάν, ο οποίος στις 9 Οκτωβρίου 1993 σκότωσε τη γυναίκα, τα παιδιά και τους γονείς του κι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει ανεπιτυχώς.

Παγιδευμένος επί 18 χρόνια στο ψέμα μιας φανταστικής επαγγελματικής ζωής που έχει επινοήσει, ο Ζαν Μαρκ, αν και έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στην οικογένεια του, επιλέγει μια ακραία λύση όταν το μυθοπλαστικό του οικοδόμημα αρχίζει να καταρρέει. Οι έρευνες έδειξαν ότι δεν υπήρξε ποτέ γιατρός όπως διατεινόταν και, ακόμα πιο απίστευτο, δεν επαγγελλόταν ποτέ και τίποτα άλλο. Όταν βρέθηκε στα πρόθυρα να τον ανακαλύψουν, επέλεξε να εξοντώσει όλους τους ανθρώπους των οποίων την άποψη για τον ίδιο αδυνατούσε να αντέξει…

Η ταινία ήταν υποψήφια για Χρυσό Φοίνικα Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Σκηνοθεσία: Nicole Garcia
Παίζουν: Daniel Auteuil, Géraldine Pailhas, François Cluzet.

Κυριακή 20 Αυγούστου

23:00 |  Ο Αδίστακτος /Traitement De Choc

Θρίλερ γαλλικής παραγωγής  που προκάλεσε σάλο όταν προβλήθηκε το 1973, λόγω του επιπέδου γυμνού από το καστ του.

Η ιστορία  περιστρέφεται γύρω από την Hélène (Girardot), μια επιτυχημένη ηλικιωμένη γυναίκα που νιώθει την ηλικία της και θέλει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Επισκέπτεται λοιπόν μια κλινική αναζωογόνησης, με αυστηρές δίαιτες, άσκηση, διάφορες θεραπείες spa και πάνω απ’ όλα έναν μυστικό ορό που θα αποτρέψει τη γήρανση. Ένας από τους γιατρούς, ο Ντέβιλερς (Ντελόν), ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την Hélène, παρά  την ομολογημένη ζήλια άλλων πελατών.

Η Hélène αρχίζει να παρατηρεί ότι οι πορτογάλοι υπηρέτες που τους υποδέχονται στην κλινική αρχίζουν να εξαφανίζονται και αντικαθίστανται με νέους  βοηθούς. Σκάβοντας βαθύτερα, η Hélène ανακαλύπτει ένα τρομακτικό μυστικό, αλλά το να μπορεί να εγκαταλείψει την κλινική  και να αναφέρει τι ακριβώς συμβαίνει εκεί αποδεικνύεται μια θανατηφόρα προοπτική.

Σκηνοθεσία: Alain Jessua
Πρωταγωνιστούν: Alain Delon, Annie Girardot, Michel Duchaussoy.