Δραματικές ταινίες στην ΕΡΤ3

Δραματικές ταινίες στην ΕΡΤ3

Δραματικές ταινίες στην ΕΡΤ3

Δύο δραματικές ταινίες το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στην ΕΡΤ3. «Η Ασυμβίβαστη», ταινία  που  αναδεικνύει το συναισθηματικό αδιέξοδο μιας γυναίκας μέσα στο γενικότερο κλίμα της μεταπολεμικής περιόδου και «Μια Νύχτα Αμαρτίας» ένα υποβλητικό και γεμάτο ενσυναίσθηση πορτρέτο της ζωής και του έρωτα της εργατικής τάξης στην Αγγλία των αρχών της δεκαετίας του ’60.

Σάββατο 6 Μαΐου

21:30 Η Ασυμβίβαστη [Plenty]
Δραματική ταινία του 1985, διασκευή του ομώνυμου θεατρικού έργου του David Hare.Η λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σηματοδοτεί και τη λήξη της δουλειάς της Σούζαν στο κίνημα της γαλλικής αντίστασης, αλλά και της μοναδικής σχέσης στη ζωή της που σήμαινε πραγματικά κάτι γι αυτήν. Τώρα η Σούζαν δουλεύει για τους διπλωματικούς κύκλους. Η ζωή της όμως αρχίζει σιγά σιγά να καταρρέει, καθώς μετά από επανειλημμένες προσπάθειες, αποτυγχάνει συνεχώς να κάνει παιδί. Αν και παντρεύεται έναν διπλωμάτη του Φόρειν Όφις, δεν καταφέρνει να βρει την ευτυχία και τη γαλήνη, καθώς ο γάμος τους είναι συμβατικός και τους οδηγεί στην απομάκρυνση και την αποξένωση.Σκηνοθεσία: Fred Schepisi
Παίζουν: Meryl Streep, Sam Neill, Charles Dance, André Maranne, John Gielgud, Hugh Laurie, Sting.

Κυριακή 7 Μαΐου

22:00  Μια Νύχτα Αμαρτίας [A Kind Of Loving]
Είναι μια βρετανική δραματική ταινία του 1962, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 1960 του Stan Barstow, το πρώτο μιας τριλογίας με ήρωα τον Βικ. Είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του  John Schlesinger και ανήκει στο Νέο Κύμα του βρετανικού κινηματογράφου. Βραβεύτηκε με τη Χρυσή Άρκτο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου το 1962.

Ένα ειδύλλιο διαδραματίζεται στο Lancashire της Αγγλίας, μια βιομηχανική περιοχή, όπου ο Βικ (Alan Bates) και η Ίνγκριντ (June Ritchie) εργάζονται στο ίδιο εργοστάσιο. Εκείνος είναι ο σχεδιαστής που θέλει μόνο μια περιστασιακή ερωτική σχέση μαζί της, ενώ εκείνη είναι η δακτυλογράφος που ψάχνει τον μεγάλο έρωτα στον Βικ. Η Ίνγκριντ μένει απρόσμενα έγκυος και αυτό το γεγονός δοκιμάζει τη δύναμη της σχέσης τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο θα μπορούσαν να φανταστούν. Το ζευγάρι αναγκάζεται να ζήσει με τη μητέρα της Ίνγκριντ, η οποία αντιμετωπίζει τον Βικ με περιφρόνηση λόγω της εργατικής καταγωγής του. Αλλά, όταν χτυπήσει η τραγωδία, ο Βικ πρέπει να αποφασίσει τι σημαίνει για εκείνον η νέα του γυναίκα.

Σκηνοθεσία: John Schlesinger
Πρωταγωνιστούν: Alan Bates, June Ritchie