ΕΡΤ3 – 45 μάστοροι 60 μαθητάδες -Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30

ΕΡΤ3 – 45 μάστοροι 60 μαθητάδες -Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30

45 μάστοροι 60 μαθητάδες
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Τρίτη 15 Νοεμβρίου  στις 19:30

Στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «45 μάστοροι 60 μαθητάδες» που θα προβληθεί από την ΕΡΤ3 την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30, ο νεαρός πρωταγωνιστής Χρήστος Ζαχάρωφ ταξιδεύει στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας και μας παρουσιάζει τη διαδικασία παραγωγής μιας καμπάνας.

Μας συστήνει τους  αδελφούς Γαλανόπουλους οι οποίοι συνεχίζουν την παράδοση της οικογένειας τους, χυτεύοντας μικρές και μεγάλες καμπάνες, και φροντίζοντας ώστε να κουρδίζονται στις νότες που τους ζητείται.  Παρακολουθεί τη διαδικασία του καλουπώματος μιας καμπάνας, προσπαθεί να ξεχωρίσει το πάνω μέρος από τη μήτρα κι αναρωτιέται πως μπαίνει το γλωσσίδι και από πού χύνεται το μέταλλο στο γιγάντιων διαστάσεων παντέφι. Όταν φτάνει η μεγάλη μέρα της χύτευσης, συμμετέχει στην δημιουργία του κράματος μετάλλου στο τεράστιο καμίνι, και τέλος, παρακολουθεί τη χύτευση στην οποία επιστατούν οι μάστοροι με τους δυο γιους τους.
Μαζί με τον Χρήστο, ο θεατής θα παρασυρθεί στην εντυπωσιακή διαδικασία παραγωγής μιας καμπάνας η οποία, κάποιες στιγμές, φέρνει στο νου παλαιές αναπαραστάσεις από εργαστήρια σιδηρουργίας, όπου η φωτιά κι η φυσική δύναμη συντελούσαν στην δημιουργία αντικειμένων μοναδικής τεχνικής και  καλαισθησίας.

Πρωταγωνιστής: Χρήστος Ζαχάρωφ
Σκηνοθεσία – Concept: Γρηγόρης Βαρδαρινός
Σενάριο – Επιστημονικός Συνεργάτης: Φίλιππος Μανδηλαράς
Διεύθυνση Παραγωγής: Ιωάννα Δούκα
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος
Εικονοληψία: Μιχάλης Καλιδώνης
Ηχοληψία: Μάνος Τσολακίδης
Μοντάζ – Color Grading: Μιχάλης Καλλιγέρης
Σύνθεση Μουσικής – Sound Design: Γεώργιος Μουχτάρης
Τίτλοι αρχής – Graphics: Παναγιώτης Γιωργάκας
Μίξη Ήχου: Σίμος Λαζαρίδης
Ενδυματολόγος Χρήστου: Κωνσταντίνα Μαρδίκη
Ηλεκτρολόγος: Γιώργος Τσεσμεντζής
Γραμματεία Παραγωγής: Κωνσταντίνα Λαμπροπούλου

  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3