ΕΡΤ3- «Ανέφικτη Ειρήνη/Impossible Peace»

ΕΡΤ3- «Ανέφικτη Ειρήνη/Impossible Peace»

«Ανέφικτη Ειρήνη/Impossible Peace»

Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σειρά ντοκιμαντέρ

Τη νέα ιστορική σειρά ντοκιμαντέρ «Ανέφικτη Ειρήνη/Impossible Peace», παρουσιάζει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση η ΕΡΤ3 κάθε Τρίτη στις 22:00.

Πρόκειται για μια σειρά οκτώ ωριαίων επεισοδίων, αυστραλιανής παραγωγής 2017, που διερευνά τί συνέβη στα είκοσι χρόνια ειρήνης που μεσολάβησαν μετά τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919, ώστε να ξεσπάσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος.

Υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στην ιστορία από την κατανόηση της “ανόδου του Χίτλερ”, η σειρά μας ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, για να δείξει ότι ο δρόμος προς τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο περνά μέσα από ένα απίστευτο, πολύχρωμο, επικίνδυνο και ποικιλόμορφο τοπίο.

Στα χρόνια μεταξύ των δύο πολέμων μεσολάβησαν σημαντικά γεγονότα όπως η Μεγάλη Ύφεση, η άνοδος της τζαζ, η ποτοαπαγόρευση, η ισχυροποίηση της Σοβιετικής Ένωσης, η ανακάλυψη του ραδιοφώνου και του αυτοκινήτου. Εν μέσω της ραγδαίας προόδου, οι ιστορικοί περιγράφουν τα χρόνια αυτά του μεσοπολέμου ως εποχή άγχους. Χρησιμοποιώντας πλούσιες πηγές αρχείων και έγκυρες συνεντεύξεις, η σειρά εξερευνά την διαφαινόμενη πραγματικότητα της περιόδου: ότι οι όροι της ειρήνης απλώς έθεσαν τη βάση για έναν άλλο παγκόσμιο πόλεμο.

Σκηνοθεσία: Michael Cove