ΕΡΤ3 «+ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Μην πετάξεις τίποτα» Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 13:00

ΕΡΤ3 «+ΑΝΘΡΩΠΟΙ – Μην πετάξεις τίποτα» Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 13:00

«+ΑΝΘΡΩΠΟΙ Μην πετάξεις τίποτα»

Τρίτη 30 Νοεμβρίου στις 13:00

Οι ιστορίες με θετικό κοινωνικό πρόσημο της εκπομπής «+Άνθρωποι» συνεχίζονται στην ΕΡΤ3 με το όγδοο επεισόδιο, αυτήν την Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, στις 13:00, με θέμα την αξιοποίηση των αποβλήτων και τίτλο «Μην πετάξεις τίποτα».

Τα απόβλητα των ελαιουργείων, των τυροκομείων και των οινοποιείων είναι μέχρι και 300 φορές πιο ρυπογόνα από τα αστικά λύματα. Ο Γιάννης Δάρρας συναντάει τους ερευνητές που μετέτρεψαν αυτά τα άχρηστα και ρυπογόνα υποπροϊόντα, σε προϊόντα με υπεραξία, όπως μια ζωοτροφή με υψηλή θρεπτική αξία, πλούσια σε φαινολικά και αντιοξειδωτικά. Συνομιλεί με τους +ανθρώπους που υλοποιούν 16 ερευνητικά προγράμματα, έχουν εφεύρει πρωτοποριακές μεθόδους παραγωγής και έχουν παραγάγει δεκάδες νέα καινοτόμα τρόφιμα που έχουν κατοχυρωθεί με διπλώματα ευρεσιτεχνίας. Είναι αυτοί που αναζητούν απαντήσεις και προτείνουν πρακτικές λύσεις σε μια σειρά από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Είναι οι Έλληνες επιστήμονες του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα.

Έρευνα, Αρχισυνταξία, Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίνα Ντόβα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

 

  • Επανάληψη στις 18:30 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3