ΕΡΤ3- «+ΑΝΘΡΩΠΟΙ- POP και ΠΟΠ» – Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις...

ΕΡΤ3- «+ΑΝΘΡΩΠΟΙ- POP και ΠΟΠ» – Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 13:00

«+ΑΝΘΡΩΠΟΙ- POP και ΠΟΠ»
Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 13:00

Οι ιστορίες με θετικό κοινωνικό πρόσημο της εκπομπής «+Άνθρωποι» συνεχίζονται στην ΕΡΤ3 με το δέκατο επεισόδιο που έχει τίτλο «POP και ΠΟΠ» την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 13:00.
Σ’ αυτό το επεισόδιο θα απολαύσουμε συμφωνικές ορχήστρες, παραδοσιακά και ηλεκτρικά όργανα, χορωδίες ενηλίκων και παιδιών, pop και παραδοσιακά συγκροτήματα, φυσικούς ήχους της καθημερινότητας.
Αυτή είναι η πρώτη ύλη του συνθέτη Μάριου Ιωάννου για τη δημιουργία του ηχητικού πορτρέτου μιας πόλης. Έχει γράψει περισσότερα από 80 συμφωνικά έργα, αλλά αυτό που τον διαφοροποιεί από τους ομότεχνούς του – και γι’ αυτό οι μουσικοκριτικοί τον έχουν χαρακτηρίσει ως «πρωτοπόρο μεταξύ των συνθετών της γενιάς του» – είναι ότι συνενώνει ετερογενή είδη, τύπους και σύνολα μουσικής.
Ο Γιάννης Δάρρας συναντάει τον συνθέτη που πρωτοπορεί και που προσπαθεί με το έργο του, σε μια εποχή όπου η καλλιτεχνική γλώσσα μοιάζει να είναι ομογενοποιημένη, να δώσει στην εθνική τέχνη παγκόσμιο διαβατήριο.

Έρευνα, Αρχισυνταξία, Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίνα Ντόβα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

· Επανάληψη στις 18:30 την ίδια ημέρα
· Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3