ΕΡΤ3 – «Από το Χωράφι στο Ράφι»: Θερμοκηπιακό Αγγούρι – Νέο Επεισόδιο...

ΕΡΤ3 – «Από το Χωράφι στο Ράφι»: Θερμοκηπιακό Αγγούρι – Νέο Επεισόδιο | 08/06

ΕΡΤ3 – «Από το Χωράφι στο Ράφι»: Θερμοκηπιακό Αγγούρι
Νέο Επεισόδιο – Α΄ Τηλεοπτική Μετάδοση
Κυριακή 8 Ιουνίου, στις 16:30

Η αγαπημένη εκπομπή «Από το Χωράφι στο Ράφι» για τον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση, πάντα στην ΕΡΤ3, την Κυριακή 8 Ιουνίου, στις 16:30 – και σε επανάληψη την επόμενη Παρασκευή στις 15:30 – συγκεντρώνει και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το θερμοκηπιακό αγγούρι.

Για τον σκοπό αυτό, η εκπομπή βρέθηκε στην Ιεράπετρα, όπου το αγγούρι καλλιεργείται σε θερμοκήπια έκτασης 7.000 στρεμμάτων. Εκεί επισκέφθηκε το μεγαλύτερο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο για κηπευτικά της περιοχής και ενημερώθηκε για τα υβρίδια που δοκιμάζονται κάθε χρόνο και για τη σημασία που έχει η καθαρότητα του νερού στην αποδοτικότητα και την ποιότητα της καλλιέργειας.

Το «Από το Χωράφι στο Ράφι» κατέγραψε στη συνέχεια τη συγκομιδή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν τα δημοπρατήρια των κηπευτικών διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των παραγωγών, ενώ δεν παρέλειψε να παρακολουθήσει τη διαδικασία τυποποίησης προτού το τελικό προϊόν πάρει το δρόμο του για τα ράφια του λιανεμπορίου.

Έρευνα-παρουσίαση: Λεωνίδας Λιάμης
Σκηνοθεσία: Βούλα Κωστάκη
Επιμέλεια παραγωγής: Αργύρης Δούμπλατζης
Μοντάζ: Σοφία Μπαμπάμη
Εικονοληψία: Ανδρέας Κοτσίρης
Ήχος: Γιάννης Τσιτιρίδης