ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ / A century on film –...

ΕΡΤ3 – Ένας αιώνας σε φιλμ / A century on film – Σειρά Ντοκιμαντέρ – Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:00

Ένας αιώνας σε φιλμ / A century on film
Σειρά Ντοκιμαντέρ
Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:00

Τη σειρά ντοκιμαντέρ « Ένας αιώνας σε φιλμ /  A century on film»παραγωγής  Μ.Βρετανίας 2016,  παρουσιάζει η ΕΡΤ3 από την Τρίτη 26 Ιουλίου καθημερινά στις 21:00.Αυτή η σειρά ορόσημο, που θα ολοκληρωθεί σε 6 ωριαία επεισόδια,  ανατρέχει στην ιστορία του ταραχώδους 20ου αιώνα. Με πρόσβαση σε σπάνια αρχεία, από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, τις αντιπολεμικές διαμαρτυρίες του Βιετνάμ, τη ναζιστική προπαγάνδα και την άνοδο των παγκόσμιων τρομοκρατικών οργανώσεων, η σειρά μας μεταφέρει σ΄έναν πραγματικά καθοριστικό αιώνα στην ανθρώπινη ιστορία που αποτυπώνεται στο φιλμ, όπως αυτή  συνέβη, από τους ανθρώπους που την έζησαν.

Eπεισόδιο 1Ξεκινούν εκατό χρόνια τραγωδίας [One Hundred Years of Tragedy Begins]
Ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν ο πρώτος πόλεμος στον οποίο η κινηματογραφική μηχανή, που μόλις είχε εφευρεθεί, χρησιμοποιήθηκε ευρέως.
Μια τρομοκρατική επίθεση στα Βαλκάνια πυροδοτεί έναν πόλεμο που εξαπλώνεται άμεσα και σπείρει τόση δυστυχία, πλήττοντας τον πλανήτη ακόμα και σήμερα. Η επιστήμη και η τεχνολογία, που υπηρέτησαν τον πόλεμο, τα τρομοκρατικά καθεστώτα, η σύρραξη στη Μέση Ανατολή…  Ο κόσμος στον οποίο ζούμε, είναι προϊόν του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.