ΕΡΤ3 – « Εντός Κάδρου» – ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ – Τετάρτη 8...

ΕΡΤ3 – « Εντός Κάδρου» – ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ – Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19:00

« Εντός Κάδρου»
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19:00

Το δεύτερο επεισόδιο της νέας δημοσιογραφικής εκπομπής έρευνας «Εντός Κάδρου», παραγωγής ΕΡΤ3, που  θα προβληθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου στις 19:00, εστιάζει στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας.

Καθώς το δημογραφικό αποτελεί πλέον αναγνωρισμένο πρόβλημα για το μέλλον της χώρας μας, τα κόμματα του κοινοβουλίου εντάσσουν στον προγραμματικό τους λόγο όλο και εντονότερα το θέμα της ενσωμάτωσης των αλλοδαπών. Την ίδια στιγμή όμως η έλλειψη σταθερού πλαισίου, οι πολύπλοκες διαδικασίες και η ελληνική γραφειοκρατία διαμορφώνει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα για τους ανθρώπους αυτούς.

Μέσα από τρεις διαφορετικές περιπτώσεις μαθαίνουμε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, απαντούν στα ερωτήματα που προκύπτουν και αναλύουν το νομοθετικό πλαίσιο.
Η απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας «Εντός Κάδρου».

Παρουσίαση: Χριστίνα Καλημέρη
Αρχισυνταξία: Βασίλης Κατσάρας
Έρευνα – Επιμέλεια: Χ. Καλημέρη – Β. Κατσάρας
Δ/νση παραγωγής: Άρης Παναγιωτίδης
Μοντάζ: Αναστασία Δασκαλάκη
Σκηνοθεσία: Νίκος Γκούλιος

• H εκπομπή  θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.