ΕΡΤ3 – «Επικές Ανακαλύψεις/ Greatest Discoveries With Dan Snow»

ΕΡΤ3 – «Επικές Ανακαλύψεις/ Greatest Discoveries With Dan Snow»

«Επικές Ανακαλύψεις/Greatest Discoveries With Dan Snow»
Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Την νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Επικές Ανακαλύψεις/Greatest Discoveries With Dan Snow», παραγωγής 2022, που αποτελείται από τρία ωριαία επεισόδια, παρουσιάζει η ΕΡΤ3, την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 22:00.
 Ο Νταν Σνόου, διάσημος ιστορικός και τηλεπαρουσιαστής, ταξιδεύει ανά τον  κόσμο , ακολουθώντας τα ίχνη κάποιων από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις που έγιναν ποτέ.

Ο Νταν ξεδιπλώνει τα όσα κρύβονται πίσω από ορισμένα  από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα της Ιστορίας, αποκαλύπτοντας περιπέτειες, έντονες αντιπαλότητες, καταστροφές, θριάμβους και θεαματικές ανακαλύψεις, από την Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου μέχρι τους γιγάντιους δεινόσαυρους της Αμερικής και τη χαμένη πόλη της Πομπηίας.

Κάθε επεισόδιο παρακολουθεί μια επική ιστορία εξερεύνησης, φέρνοντάς μας κοντά στις ίδιες τις ανακαλύψεις, καθώς ο Νταν επιχειρεί να μπει στον τάφο του Τουταγχαμών ή να πατήσει σε τεράστια αποτυπώματα δεινοσαύρων. Η σειρά αναβιώνει το πνεύμα της περιπέτειας και του ανταγωνισμού που οδήγησε τους πρώτους εξερευνητές να κυνηγήσουν αυτούς τους απίστευτους θησαυρούς.

Επεισόδιο 1ο: Η Κοιλάδα των Βασιλέων [The Valley Of The Kings]

Την συναρπαστική ιστορία της μάχης για την ανακάλυψη τάφων και θησαυρών στην Κοιλάδα των Βασιλέων της Αιγύπτου αφηγείται σ’ αυτό το επεισόδιο ο Νταν Σνόου.  Αυτή η μυστηριώδης, ορεινή κοιλάδα φιλοξενεί μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Πριν από 3500 χρόνια, ήταν ο βασιλικός τόπος ταφής των πανίσχυρων Φαραώ που ήλπιζαν να αναπαυθούν εδώ ειρηνικά μαζί με τους απίστευτους θησαυρούς τους.

Αλλά τον 19ο αιώνα, αυτό το κρυφό νεκροταφείο έγινε πεδίο μάχης για διεθνείς αρχαιολόγους και τυχοδιώκτες που ήλπιζαν να ανακαλύψουν τους χαμένους τάφους των Φαραώ και τους θησαυρούς τους. Ο στρατός των ερευνητών του Ναπολέοντα σάρωσε κάθε επιφάνεια. Στη συνέχεια, μια βρετανική ομάδα, με επικεφαλής έναν Ιταλό πρώην ισχυρό άνδρα του τσίρκου, ανέλαβε το κυνήγι, πριν ο Χάουαρντ Κάρτερ συνεργαστεί με τον Λόρδο Κάρναρβον, σε μια από τις πιο διάσημες συμπράξεις  στην ιστορία της Αρχαιολογίας, φέρνοντας στο φως  τον θαυμάσιο  τάφο  του μεγάλου Φαραώ Σέτι Α’,  μια ανατριχιαστική συλλογή βασιλικών μουμιών και τελικά την απίστευτη ανακάλυψη του τάφου του Τουταγχαμών το 1922.

 Πέμπτη 23, 30 Νοεμβρίου & 7 Δεκεμβρίου στις 22:00