ΕΡΤ3- «Η Εποχή των Εικόνων» – «Marcel Duchamp»

ΕΡΤ3- «Η Εποχή των Εικόνων» – «Marcel Duchamp»

«Η Εποχή των Εικόνων»
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
«Marcel Duchamp»
Κυριακή 14 Απριλίου τα μεσάνυχτα

Με αφορμή την έκθεση έργων του Marcel Duchamp, για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Eleftheria Tseliou Gallery, η εκπομπή «Η Εποχή των Εικόνων» παρουσιάζει την Κυριακή 14 Απριλίου τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ3, ένα ιστορικό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που καθόρισε την εννοιολογική τέχνη και έθεσε τα θεμέλια της σύγχρονης τέχνης.

Ο τίτλος της έκθεσης Re(a)Duchamp παραπέμπει σε μια νέα ανάγνωση της προσωπικότητας και του έργου του. Η ιδέα και η επιμέλειά της ανήκει στον Κύριλλο Σαρρή, καλλιτέχνη, γιατρό και μελετητή του έργου του Marcel Duchamp. Μιλά στη Κατερίνα Ζαχαροπούλου με βαθιά γνώση της ιστορίας του καλλιτέχνη, της σημασίας των εμβληματικών έργων του, τις διαδοχικές του περιόδους στον καθορισμό του αντικειμένου ως ready-made,καθώς και των σημειώσεων που μέρος τους παρουσιάστηκε στην έκθεση.

Στην εκπομπή μιλούν ακόμη η Ελευθερία Τσέλιου για το εγχείρημα της συλλογής των έργων στην γκαλερί της, ο καθηγητής ιστορίας της τέχνης στην ΑΣΚΤ Νίκος Δασκαλοθανάσης και ο συγγραφέας Θάνος Σταθόπουλος. Καθένας από αυτούς φωτίζει διαφορετικές πλευρές της περίπτωσης Marcel Duchamp φέρνοντας στο προσκήνιο την εκ νέου ανάγνωση όχι μόνο των έργων αλλά και της προσωπικότητάς του. Τα έργα που εκτέθηκαν και παρουσιάζονται στην εκπομπή προέρχονται από ιδιωτικές συλλογές και ιδρύματα από την Ευρώπη και την Αμερική.

Έρευνα-Παρουσίαση: Κατερίνα Ζαχαροπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Παντελιάς
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουτσοθεόδωρος
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Κορδελάς
Μοντάζ-Μιξάζ: Σταύρος Συμεωνίδης
Οπερατέρ: Γρηγόρης Βούκαλης
Ηχολήπτης: Άρης Παυλίδης
Ενδυματολόγος: Δέσποινα Χειμώνα
Διεύθυνση Παραγωγής: Παναγιώτης Δαμιανός
Βοηθός παραγωγού: AΑλεξάνδρα Κουρή
Mακιγιάζ : Χρυσούλα Ρουφογάλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μάριος Αποστόλου
Επεξεργασία εικόνας/χρώματος: 235/Σάκης Μπουζιάνης
Μουσική τίτλων εκπομπής: George Gaudy/Πανίνος Δαμιανός
Παραγωγός: Ελένη Κοσσυφίδου