ΕΡΤ3- «Η Ιστορία της βροχής/Rain: The Untold Story» – Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ...

ΕΡΤ3- «Η Ιστορία της βροχής/Rain: The Untold Story» – Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ – Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 22:15

«Η Ιστορία της βροχής/Rain: The Untold Story»
Μίνι σειρά ντοκιμαντέρ
Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 22:15

Το πρώτο επεισόδιο της μίνι σειρά ντοκιμαντέρ  Η Ιστορία της Βροχής / Rain: The Untold Story, θα προβάλει η ΕΡΤ3 την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 22:15.

Η σειρά, παραγωγής Μ. Βρετανίας 2022, που θα ολοκληρωθεί σε 3 ωραία επεισόδια, εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η βροχή έχει επηρεάσει την ανθρωπότητα, μέσα από το πρίσμα της επιστήμης, του πολιτισμού και των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Η ζωή στη Γη δεν θα ήταν δυνατή χωρίς βροχή. Πίνουμε το ίδιο νερό όπως οι δεινόσαυροι – αλλά είναι ο κύκλος της βροχής που το καθαρίζει συνεχώς και το διατηρεί πόσιμο. Το 97% του νερού  που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της γης είναι θαλασσινό κι η βροχή στηρίζει τη ζωή στη στεριά, παρέχοντας νερό χωρίς αλάτι. Καθώς μόνο το 0,5% του νερού της Γης είναι πόσιμο, το νερό της βροχής  εξελίσσεται  γρήγορα  σε ένα από τα πιο πολύτιμα αγαθά.

Το πρώτο επεισόδιο «Κατανοώντας την βροχή /Understanding Rain» αναφέρεται στην  αρχή  και στην ανάπτυξη της πρόβλεψης των βροχοπτώσεων. Για χιλιετίες, η ανθρωπότητα έχει παλέψει με το απρόβλεπτο των βροχοπτώσεων. Αλλά οι επιστημονικές εξελίξεις του σύγχρονου κόσμου, μας επέτρεψαν να μελετήσουμε τη βροχή με τρόπους που κανένας από τους προγόνους μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί. Τα παγκόσμια μοτίβα βροχοπτώσεων είναι πλέον προσβάσιμα με ένα κλικ του ποντικιού, με τα συστήματα πρόγνωσης καιρού να εκτιμάται ότι θα αξίζουν περίπου 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

Το δεύτερο επεισόδιο «Οι επιπτώσεις της βροχής/The Impact of Rain»  ακολουθεί μια πιο κοινωνική προσέγγιση, εξετάζοντας τον ιδιότυπο τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σχετίζονται με τη βροχή.

Με έναν πιο ζοφερό τόνο, το τελευταίο επεισόδιο «Η αξία της  βροχής/ The Value of Rain» διερευνά πώς διάφορες χώρες αντιμετωπίζουν τις τεράστιες προκλήσεις της ξηρασίας και των πλημμυρών, που επιδεινώνονται από την κλιματική αλλαγή. Καθώς οι κυβερνήσεις και οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν λύσεις, βλέπουμε πώς οι αρχαίες μέθοδοι συλλογής βρόχινου νερού, θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κλειδί για τη μελλοντική επιβίωση.

Τρίτη 24 , 31 Ιανουαρίου και 7 Φεβρουαρίου στις  22:15

  • Το ντοκιμαντέρ  θα  είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3.