ΕΡΤ3 – «Η Τέχνη του Δρόμου» στην Ξάνθη -Παρασκευή 8 Απριλίου 2022...

ΕΡΤ3 – «Η Τέχνη του Δρόμου» στην Ξάνθη -Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 12:00

«Η Τέχνη του Δρόμου» στην Ξάνθη
Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 12:00

Στην Ξάνθη θα βρεθεί η πρωτότυπη ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3 «Η Τέχνη του Δρόμου», συνεχίζοντας το τηλεοπτικό καλλιτεχνικό οδοιπορικό της στην ελληνική περιφέρεια, αυτήν την Παρασκευή, 8 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.Ο διεθνούς φήμης street artist Insane51 (Στάθης Τσαβαλιάς) θα φτάσει με τη μηχανή του στην «Κυρά κι Αρχόντισσα της Θράκης» και σε αναζήτηση έμπνευσης για το mural που θα δημιουργήσει, ως παρακαταθήκη στην «πόλη με τα χίλια χρώματα», θα περιηγηθεί σε όλη την Ξάνθη και την γύρω περιοχή. Πέρα από τα πλάνα ετοιμασίας της τοιχογραφίας από το πρώτο σκίτσο ως την ολοκληρωμένη εικόνα, η κάμερα θα μας δείξει και όλα όσα και όσους συνάντησε ο Στάθης στην Ξάνθη. Από τα χρυσά σκιουράκια στους τοίχους της Παλιάς Πόλης, έως το καπνεργοστάσιο κι από τα καρναβαλικά άρματα, έως τον Νέστο ποταμό. Η πόλη θα ανοίξει τις πόρτες της διάπλατα για να μπούμε στο σπίτι του σπουδαίου Μάνου Χατζιδάκι αλλά και στο σπίτι της σκιάς.Στο τέλος του ταξιδιού στη Βορειοανατολική Ελλάδα ανακαλύπτουμε τι δείχνει τελικά το mural που ετοίμασε ο 29χρονος Insane51 στην Ξάνθη.

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Σκούρας
Παρουσίαση – Mural Artist: Στάθης Τσαβαλιάς | @INSANE51
Οργάνωση – Διεύθυνση Παραγωγής: Διονύσης Ζίζηλας
Β. Παραγωγής: Κωνσταντίνος Κονιδάρης
Αρχισυνταξία: Κατερίνα Νικολάου
Σενάριο: Γιώργος Τσόκανος
Ιδέα: Κατερίνα Παρρή
Συγγραφέας: Ρενέ Στυλιαρά | @RENESTYLIARA
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης Κάμερα: Αλέξανδρος Σκούρας / Μιχάλης Δημητρίου / Αντώνης Κουνέλλας / Δημήτρης Κασιμάτης
Ηχοληψία: Σίμος Μάνος Λαζαρίδης
Μοντάζ: Αλέξανδρος Σκούρας
Graphics: Χρήστος Έλληνας
Ενδυματολόγος Στάθη: Νταϊάνα Πρίφτη

  • Επανάληψη στις 18:00 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3.