ΕΡΤ3- «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»

ΕΡΤ3- «Κυριακή στο Χωριό Ξανά»

«Κυριακή στο Χωριό Ξανά»
Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Βατσουνιά Καρδίτσας»

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 14:00

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» με τον Κωστή Ζαφειράκη που μεταδίδεται την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 14:00 μας μεταφέρει σ έναν τόπο ανεξερεύνητο και καταπράσινο, ένα χωριό λουσμένο στο νερό, στη Βατσουνιά Καρδίτσας.

Στο βουνό Καραβούλα, στην κορυφή Αφεντικό, υπάρχει εδώ και αιώνες η πηγή της ζωής, η θρυλική Γκούρα. Ο Κωστής περιηγείται μέσα στην παρθένα φύση και επισκέπτεται το εργοστάσιο, όπου εμφιαλώνεται το πολυβραβευμένο νερό της περιοχής. Κουβεντιάζει με τους ντόπιους, μαθαίνει τα μυστικά της καθημερινότητας τους, πώς καυγαδίζουν και πώς αγαπιούνται την ίδια στιγμή, πάντα για το καλό του χωριού τους.

Στην Βατσουνιά, νέοι άνθρωποι έχουν αναλάβει τον Πολιτιστικό Σύλλογο και επιμένουν με πάθος να ξαναδώσουν στον τόπο τους την αλλοτινή του αίγλη. Αγωνίζονται να σώσουν και το Δημοτικό Σχολείο, κόντρα στις δυσοίωνες προβλέψεις. Στα καλοκαιρινά πανηγύρια ανταμώνουν όλοι εδώ, από την Σουηδία, την Αμερική…. και γλεντούν με την καρδιά τους. Κάπως έτσι ξεκινάει και η δική μας Κυριακάτικη γιορτή με πολύ χορό, κέφι και φυσικά το περίφημο παραδοσιακό τραπέζι με όλες τις ντόπιες παραδοσιακές συνταγές.

Σενάριο-Αρχισυνταξία: Κωστής Ζαφειράκης
Σκηνοθεσία: Κώστας Αυγέρης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Διονύσης Πετρουτσόπουλος
Οπερατέρ: Διονύσης Πετρουτσόπουλος, Μάκης Πεσκελίδης, Νίκος Φυλάτος, Κώστας Αυγέρης
Εναέριες λήψεις: Λευτέρης Παρασκευάς
Ήχος: Λευτέρης Παρασκευάς
Σχεδιασμός γραφικών: Θανάσης Γεωργίου
Μοντάζ-post production: Νίκος Καλαβρυτινός
Creative Producer: Γιούλη Παπαοικονόμου
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Γκωλέκα
Β. Αρχισυντάκτη: Φοίβος Θεοδωρίδης