ΕΡΤ3 – «Νησιά στην Άκρη» – Μαθράκι – Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις...

ΕΡΤ3 – «Νησιά στην Άκρη» – Μαθράκι – Τρίτη 7 Φεβρουαρίου στις 19:30

«Νησιά στην Άκρη»
ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Μαθράκι
Τρίτη  7 Φεβρουαρίου στις 19:30

Το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Νησιά στην Άκρη», που θα μεταδοθεί την Τρίτη  7 Φεβουαρίου στις 19:30 στην ΕΡΤ3  μας ταξιδεύει στο Μαθράκι. Ένα κατάφυτο κομμάτι στενόμακρης γης, βορειοανατολικά της Κέρκυρας. Ένα μικρό σύμπαν πάνω στο οποίο συναντιούνται διαφορετικοί άνθρωποι.

Ο Γιάννης ο πρόεδρος του νησιού,  είναι ένας πρόεδρος παντός καιρού, μιας και σε ένα μέρος με τόσο λίγους κατοίκους, οι αρμοδιότητες του πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από ότι συνηθίζουν άλλοι ομόλογοι του. Ο Μικρός Τάσος, έφτασε εδώ από την Γερμανία μαζί με την μητέρα του την Τζένη, αναζητώντας μια ζωή στο ανθρώπινο μέτρο. Η  κυρία Αγγελική και ο κυρ Γεράσιμος, μια ολόκληρη ζωή μαζί, έφτασαν στην άλλη άκρη του πλανήτη, για να επιστρέψουν εδώ στο μόνο μέρος που και οι δύο τους αναγνωρίζουν ως «σπίτι τους». Η γιαγιά Μαγδαληνή ζει μόνη της εδώ και καιρό χωρίς πια τον άνδρα της, και με τις κόρες της στην Αμερική. Η παρουσία τους όμως ολοζώντανη γύρω της μέσα από τις  φωτογραφίες που κοσμούν στους τοίχους. Το σπίτι της και η αυλή της, μια μικρή αυτάρκης κιβωτός.

Ο Κλάους, από την Αυστρία  κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο του βορρά, για τον ήλιο και την θάλασσα και περνάει πια εδώ τα καλοκαίρια του στον τόπο που επέλεξε να έχει το σπίτι του. Και φυσικά οι συνταξιούχοι Αμερικάνοι χοντοκάδες από το Μαθράκι. Οι περίφημοι σπεσιαλίστες του είδους σε όλη την Αμερική. Η εθνική Ελλάδος στην τηλεόραση, βραδιές λουκουμά, πίτσας και χοτ ντογκ είναι αφορμές για συναντήσεις όλων μαζί  στο ένα και μοναδικό καφενείο του νησιού, το «κεντρικόν».

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σαβόγλου & Διονυσία ΚοπανάExecutive Producer: Σάκης ΚουτσουρίδηςΈρευνα – Αφήγηση: Διονυσία ΚοπανάΔιεύθυνση Φωτογραφίας: Γιάννης ΜισουρίδηςΔιεύθυνση Παραγωγής: Χριστίνα ΤσακμακάΜουσική τίτλων αρχής-τέλους: Κωνσταντής ΠαπακωνσταντίνουΠρωτότυπη Μουσική: Μιχάλης ΤσιφτσήςΜοντάζ: Γιώργος ΔιδυμιώτηςΒοηθός Κάμερας: Βαγγέλης Πυρπύλης

  • Το επεισόδιο της σειράς  θα είναι διαθέσιμο και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή του στην ΕΡΤ3