ΕΡΤ3 – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση

ΕΡΤ3 – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση

ΕΡΤ3 – Ντοκιμαντέρ σε Α’ τηλεοπτική μετάδοση
Δύο κοινωνικά ντοκιμαντέρ, εντυπωσιακά κινηματογραφημένα και με σφιχτοδεμένη αφήγηση, παρουσιάζει σε πρώτη προβολή η ΕΡΤ3 την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου.

Παρασκευή 26/7
00:45 | ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
[I STAY AT HOME/IO RESTO A CASA]
Ξένο ντοκιμαντέρ, παραγωγής Produzioni Fuorifuoco, 2020, διάρκειας 51’.
Σκηνοθεσία: Paolo Casalis
Ο όρος «καραντίνα» προέρχεται από τις 40 ημέρες απομόνωσης στις οποίες υποβάλλονταν τα πλοία που επέστρεφαν από περιοχές που επλήγησαν από την πανούκλα τον 14ο αιώνα. Στις 30 Ιανουαρίου 2020, ο ΠΟΥ συνέστησε ότι ήταν απαραίτητες 14 ημέρες καραντίνας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Το πρωί της 10ης Μαρτίου 2020 όλοι οι Ιταλοί ξύπνησαν σε καραντίνα.Στο ντοκιμαντέρ αυτό, ο σκηνοθέτης, χωρίς να βγει ποτέ από το σπίτι του, αποτυπώνει τις πρώτες 14 μέρες του ιταλικού lockdown. Η ταινία που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο Διαδίκτυο, διηγείται τις ιστορίες πέντε YouTubers και περιλαμβάνει δεκάδες βίντεο και φωτογραφίες από όλη την Ιταλία που κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.Ο Σίλβιο από το Παλέρμο ετοιμάζεται να αποφοιτήσει από την Αρχιτεκτονική και συζητά τη διατριβή του διαδικτυακά. Η Σίλβια και η Ρομπερτίνα βρίσκονται σε lockdown με τα παιδιά τους και δείχνουν πώς οι απλές ανάγκες μετατρέπονται σε εμπόδια (ψώνια) και οι υποχρεώσεις στο σπίτι γίνονται μεγαλύτερες και πιο περίπλοκες (διαχείριση και διδασκαλία παιδιών). Η Σερένα, μια επιτυχημένη YouTuber και influencer, πρέπει να εγκαταλείψει το Μιλάνο για να ζήσει ξανά στην εφηβική κρεβατοκάμαρά της, ενώ η Κάτια πρέπει να φροντίσει τον σύζυγό της, ο οποίος έχει προσβληθεί από τη νόσο του Chron. Δεκατέσσερις μέρες με φόβους, ελπίδα, ενθουσιασμό, πλήξη, κανονικότητα και κοσμικότητα. Δεκατέσσερις μέρες που θα θυμόμαστε για πάντα.

Σάββατο 27/8
23:00 | ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΕΣ
(Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
[PERFECT / PARFAITES]
Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Upstream Flix, 2017, διάρκειας 75’
Σκηνοθεσία: Jeremie BattagliaΤο Perfect είναι ένα ντοκιμαντέρ καναδικής παραγωγής που ακολουθεί την ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης του Καναδά κατά την προετοιμασία της για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Το συγκεκριμένο άθλημα είναι για κορίτσια. Για κορίτσια που μπορούν να αντέξουν ένα σπριντ 400 μέτρων κρατώντας την αναπνοή τους και χαμογελώντας. Αναζητώντας την τελειότητα θα υποστούν διασείσεις, μελανιασμένα μάτια και εξαρθρωμένα γόνατα και για να τα καταφέρουν χρειάζονται – πέρα από τη λάμψη και το μακιγιάζ- σθένος , δύναμη, αποφασιστικότητα και σκληρή προσπάθεια.