ΕΡΤ3 -Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες/Jimmy’s big bee rescue- Ντοκιμαντέρ – Πέμπτη...

ΕΡΤ3 -Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες/Jimmy’s big bee rescue- Ντοκιμαντέρ – Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 15:00

Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες/Jimmy’s big bee rescue
Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
Ντοκιμαντέρ 2 ωριαίων επεισοδίων παραγωγής Μ.Βρετανίας 2020
Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 15:00

Οι μέλισσες έχουν ανακηρυχθεί το πιο σημαντικό είδος στη Γη. Είναι ζωτικής σημασίας για την επικονίαση των καλλιεργειών στις οποίες βασιζόμαστε για τροφή – αλλά απειλούνται σοβαρά, με τον πληθυσμό τους να έχει μειωθεί κατά 46% τα τελευταία δέκα χρόνια.
Το ντοκιμαντέρ «Ο Τζίμυ σώζει τις μέλισσες/Jimmy’s big bee rescue», αποτελείται από δύο ωριαία επεισόδια τα οποία θα προβληθούν σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3 την Πέμπτη 28 και την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 15:00.Ο Τζίμυ Ντόχερτι, λάτρης των εντόμων, με διδακτορικό στην Εντομολογία, αλλά παράλληλα αγρότης και τηλεοπτικός παρουσιαστής, αναλαμβάνει να μας δείξει πώς μπορούμε να συμβάλουμε στην αύξηση του αριθμού των μελισσών και άλλων επικονιαστών.Σε ένα πρότζεκτ διάρκειας ενός έτους, ο Jimmy, εστιάζοντας σε περιοχές γύρω από την πόλη του Peterborough της Μ. Βρετανίας, θα προσπαθήσει να αυξήσει, μετρήσιμα, τον αριθμό των μελισσών και να δείξει πώς οι αγρότες, οι επιχειρήσεις και η τοπική αυτοδιοίκηση μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του προβλήματος.
Έχοντας οργανώσει μια μαζική καταμέτρηση μελισσών σε όλη την περιοχή, ο Τζίμυ ξεκινά να μετατρέψει τις ερήμους των μελισσών σε καταφύγια μελισσών – αλλά ένα χρόνο μετά, οι προσπάθειές του θα έχουν αποτέλεσμα;