ΕΡΤ3 – «Πράσινες Ιστορίες» – Μαυροπετρίτης – Αμβρακικός Κόλπος – Δευτέρα 27...

ΕΡΤ3 – «Πράσινες Ιστορίες» – Μαυροπετρίτης – Αμβρακικός Κόλπος – Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 19:00

«Πράσινες Ιστορίες»
Μαυροπετρίτης – Αμβρακικός Κόλπος
Δευτέρα 27  Μαρτίου στις 19:00

Οι «Πράσινες Ιστορίες» που θα προβληθούν στην ΕΡΤ3 τη Δευτέρα  27 Μαρτίου στις 19:00 μας ταξιδεύουν στα Αντικύθηρα και στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού κόλπου.Στα Αντικύθηρα θα συναντήσουμε την βιολόγο Δρ. Χριστίνα Κασσάρα και τον Δρ. Χρήστο Μπαρμπούτη, επιστημονικό συντονιστή του Ορνιθολογικού Σταθμού Αντικυθήρων. Οι δύο επιστήμονες συνομιλούν με την Μαργαρίτα Παπαστεργίου για τον πληθυσμό του μαυροπετρίτη στα Αντικύθηρα. Τους ακολουθούμε στο σημείο όπου οι μαυροπετρίτες κάνουν μπάνιο το καλοκαίρι και καθώς παρατηρούν μια φωλιά τους, μας εξηγούν παράλληλα την σημασία του νησιού για τα πτηνά αυτά.

Στο δεύτερο μισό του επεισοδίου μεταφερόμαστε στις λιμνοθάλασσες του Αμβρακικού κόλπου, όπου μια ομάδα επιστημόνων του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. έχει αναλάβει το έργο της αποκατάστασης των θαλάσσιων λιβαδιών.

Οι Δρ. Βασιλής Γερακάρης, Δρ. Laura Bray, Δρ. Σοφία Ρεϊζοπούλου και Νίκος Προβιδάκης συνομιλούν με την Δρ. Χριστίνα Παπαδάκη για τις δραστηριότητες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Life Transfer. Επίσης ένα ψαράς της περιοχής μας μιλά για την σημασία των λιμνοθαλασσών για την τοπική κοινωνία.

Σκηνοθέτης-σεναριογράφος: Βαγγέλης Ευθυμίου
Παρουσίαση: Χριστίνα Παπαδάκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ματίκας, Μανώλης Αρμουτάκης, Αντώνης Κορδάτος
Hχοληψία και μιξάζ: Κωνσταντίνος Nτοκος
Μοντάζ: Διονύσης Βαρχαλαμας
Βοηθός Μοντάζ: Αντώνης Κορδάτος
Οργάνωση Παραγωγής: Χριστίνα Καρναχωρίτη
Διεύθυνση Παραγωγής: Κοκα Φιοραλμπα, Κωνσταντα Ειρήνη

  • H εκπομπή  θα είναι διαθέσιμη και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή της στην ΕΡΤ3.