ΕΡΤ3 – “+ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Μάνα θα πάω ….στη Βαμβακού” – Τρίτη 16 Νοεμβρίου...

ΕΡΤ3 – “+ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Μάνα θα πάω ….στη Βαμβακού” – Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 στις 13:00

«+ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Μάνα θα πάω… στη Βαμβακού »
Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021 στις 13:00

Ο Γιάννης Δάρρας συναντάει στον Πάρνωνα τους +ανθρώπους που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους δίνοντας ζωή σε μια ερημωμένη περιοχή, την Βαμβακού.          Ένας τόπος ευλογημένος με πλούσια εδάφη που έσφυζε από ζωή και που οι κάτοικοι του τον εγκατέλειψαν με το όραμα ενός καλύτερου αύριο στην πόλη. Μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζούσαν στην πόλη και που αποφάσισαν να μετοικήσουν στο χωριό για να το ξαναζωντανέψουν.

Καταγράφει τις προσπάθειες αναβίωσης της Βαμβακούς που γίνονται από τους νέους κατοίκους της προκειμένου να δημιουργηθούν υποδομές στον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με όρους σύγχρονους, επιστημονικούς και ανθρωποκεντρικούς.

Συνομιλεί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που απέκτησαν ξανά κουλτούρα συλλογικότητας, με την ομάδα κλασσικών μουσικών που μένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στο χωριό αλληλοεπιδρώντας με τους κατοίκους, με την νέα μαμά που γέννησε το πρώτο παιδί στο χωριό μετά από σχεδόν μισό αιώνα.

Έρευνα, Αρχισυνταξία, Παρουσίαση: Γιάννης Δάρρας
Διεύθυνση Παραγωγής: Νίνα Ντόβα
Σκηνοθεσία: Βασίλης Μωυσίδης

 

  • Επανάληψη στις 18:30 την ίδια ημέρα
  • Όλα τα επεισόδια της εκπομπής είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3