ΕΡΤ3 – Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος

ΕΡΤ3 – Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος

ΕΡΤ3 – Σύγχρονος Ελληνικός Κινηματογράφος

Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Απριλίου

Τη δραματική ταινία «Smac», παραγωγής 2016 και το κοινωνικό δράμα «Μάτια από νύχτα», παραγωγής 2003, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ3, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου.

Παρασκευή 5 Απριλίου

01:15| Smac
Ένα τρυφερό κοινωνικό δράμα, βραβευμένο από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για τη σπουδαία ερμηνεία της Βαγγελιώς Ανδρεαδάκη.

Πρόκειται για το χρονικό της απρόσμενης σχέσης μιας χειραφετημένης γυναίκας και πετυχημένης διευθύντριας τράπεζας, η οποία μαθαίνει πως έχει καρκίνο, με έναν άστεγο μεσήλικα που συναντά καθημερινά στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Εκείνος είναι που, όταν της ληστέψουν την τσάντα θα τη βοηθήσει να μπει στο διαμέρισμά της, γεγονός που στέκεται αφορμή να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση, που σίγουρα εξυπηρετεί και τους δύο. Η Ελένη και ο Ανδρέας ανακαλύπτουν σταδιακά, πως δεν προέρχονται από τόσο διαφορετικούς κόσμους, όσο θα πίστευαν, και είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν.

Σενάριο-σκηνοθεσία-μοντάζ: Ηλίας Δημητρίου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παντελής Μαντζανάς.
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου.
Κοστούμια: Αγγελική Παναγιώτου.
Ηχοληψία: Ντίνος Κίττου.
Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου.
Μακιγιάζ: Αλεξάνδρα Μυτά.
Σχεδιασμός ήχου: Άρης Λουζιώτης, Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος.
Μίξη ήχου: Κώστας Βαρυμποπιώτης.

Πρωταγωνιστούν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Στέφανος Μουάγκε, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαριλίζ Ριτσάρδη, Ιορδάνης Χούρσογλου.

 

Σάββατο 6 Απριλίου

22:30 | Μάτια Από Νύχτα

Ανθρωποκεντρικό σινεμά στο ύφος των προηγούμενων ταινιών του σκηνοθέτη Περικλή Χούρσογλου. Βγαλμένοι από την πραγματικότητα, οι ήρωες της ταινίας παρουσιάζονται με τα ελαττώματά τους και τις καθημερινές τους ανησυχίες.

Ελευθερία, Χρόνης, Βάλλια: τρία πρόσωπα, που οι τροχιές τους μπλέκουν. Ο Χρόνης είναι 45 χρόνων, οδηγός νταλίκας και του αρέσει να φεύγει, να ταξιδεύει μόνος. Η Ελευθερία είναι κοντά στα 40, θέλει έναν άντρα να τον αγαπά και να την αγαπά, και ονειρεύεται να κάνει μαζί του ένα παιδί. Θα προλάβει; Η Βάλλια θέλει να φύγει από την επαρχιακή κωμόπολη όπου ζει και να έρθει στην Αθήνα.

Κανείς τους δεν είναι «in», δεν μιλούν γι’ αυτούς τα περιοδικά life-style, δεν έχουν τέλειο σώμα και ζωή. Η καθημερινότητα τους διαψεύδει και τους ταπεινώνει. Άνθρωποι αδύναμοι, που όμως «βράζουν». Αγαπούν, προδίδουν και προδίδονται. Θέλουν κάτι, το θέλουν πολύ, όμως κάτι διαφορετικό χρειάζονται πραγματικά: χρόνο κι αγάπη. Κοινός παρονομαστής, η μοναξιά τους. Κάποιοι απ’ αυτούς θα σπάσουν το τσόφλι του μικρού τους εγώ και, ακόμα κι από λάθος δρόμο, θα φανούν γενναιόδωροι…

Σκηνοθεσία-σενάριο: Περικλής Χούρσογλου.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Σταμάτης Γιαννούλης.
Μοντάζ: Ντίνος Κατσουρίδης.
Σκηνικά-κοστούμια: Αναστασία Αρσένη.
Μουσική: Άκης Δαούτης.
Τραγούδια: FFC.
Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου.
Οργάνωση παραγωγής: Κώστας Κεφάλας.
Πρωταγωνιστούν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Καρατζογιάννης, Εκάβη Ντούμα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρίνα Μπούρα, Σπύρος Σταυρινίδης, Νίκος Καρίμαλης, Τάσος Νούσιας, κ.ά.