ΕΡΤ3 – Τα δίκτυα της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας στην «Ιστορία...

ΕΡΤ3 – Τα δίκτυα της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας στην «Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στις 12:00

«Η ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων»

«Τα δίκτυα της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας»

 Τρίτη 5 Απριλίου 2022 στις 12:00

Τα σιδηροδρομικά δίκτυα της Βόρειας Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας θα γνωρίσουμε στο καινούριο επεισόδιο της νέας σειράς ιστορικών ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3, παραγωγής 2021-2022, «Η Ιστορία των Ελληνικών Σιδηροδρόμων», αυτήν την Τρίτη, 5 Απριλίου, στις 12:00 το μεσημέρι.

Καθώς η καλλιέργεια της σταφίδας και άλλων αγροτικών προϊόντων αρχίζει να αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς στην περιοχή της Πελοποννήσου, γίνεται φανερή η ανάγκη ανάπτυξης ενός χερσαίου μέσου για την γρήγορη και μαζική μεταφορά των παραγόμενων προϊόντων. Έτσι, οι εργασίες για την κατασκευή μιας σιδηροδρομικής σύνδεσης μεταξύ Πειραιά και Πάτρας με έναν κλάδο προς Ναύπλιο δεν αργούν να ξεκινήσουν.

Λίγα χρόνια αργότερα στον άξονα αυτό θα δημιουργηθεί και μία παράκαμψη, στην περιοχή του Διακοπτού, η οποία θα συνδέσει τα πλούσια βοσκοτόπια του οροπεδίου των Καλαβρύτων με την υπόλοιπη Ελλάδα, μέσω του περίφημου Οδοντωτού.

Παράλληλα, λίγο πιο βόρεια, μια νέα παραγωγική δύναμη αναδύεται στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Τα απέραντα καταπράσινα λιβάδια της περιοχής, οι αλυκές του Μεσολογγίου καθώς και τα καπνά της περιοχής του Αγρινίου θα αποτελέσουν καταλυτικό παράγοντα για τη δημιουργία του δικτύου των Σιδηροδρόμων Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Σκηνοθεσία: Τάκης Δημητρακόπουλος
Σενάριο: Τάνια Χαροκόπου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Διεύθυνση Παραγωγής: Δημήτρης Γεωργιάδης
Σχεδιασμός Παραγωγής: Μαριέτο Επιχείρηση ΕΠΕ
Οργάνωση – Εκτέλεση Παραγωγής: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Σικαλιάς
Εικονολήπτης: Πέτρος Κιοσές
Ηχολήπτης: Κωνσταντίνος Ψωμάς
Μοντάζ: Κώστας Παπαδήμας, Κωνσταντίνος Ψωμάς                                                Επιστημονικός Συνεργάτης: Αλέξανδρος Σικαλιάς                                              Αφήγηση: Κωστής Σαββιδάκης                                                                            Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Μαγουλάς