ΕΡΤ3- «Ταξίδι στην Ιταλία» – Σειρά ντοκιμαντέρ – Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις...

ΕΡΤ3- «Ταξίδι στην Ιταλία» – Σειρά ντοκιμαντέρ – Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 09:00

«Ταξίδι στην Ιταλία»
Σειρά ντοκιμαντέρ
Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου στις 09:00

 «Ταξίδι στην Ιταλία/ Hidden Italy» έχει τίτλο η νέα σειρά ντοκιμαντέρ που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ3 αυτήν την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, στις 09:00 και θα ολοκληρωθεί σε 16 ημίωρα επεισόδια, τις καθημερινές, την ίδια ώρα.
Η σειρά, βρετανικής παραγωγής του 2018, μας μεταφέρει από την ήρεμη Ριβιέρα στη Λιγουρία, μέχρι τα κρυμμένα εξοχικά καταφύγια κοντά στην Caprarola, και από την αρχαία πόλη Anagni, έως τους λουλουδιασμένους κήπους της Τεργέστης, ξεναγώντας μας σε μια Ιταλία που δεν γνωρίζαμε ως τώρα. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα πάνω από τις χρυσαφένιες πόλεις της Σικελίας και θα ανακαλύψουμε χαμένες τοιχογραφίες της Αναγέννησης, κρυμμένες σε όμορφους καθεδρικούς ναούς, σ’ ένα ταξίδι που θα μας μείνει αξέχαστο.Στο πρώτο επεισόδιο που έχει τίτλο «The Accona desert and senese clays/Η έρημος Accona» ταξιδεύουμε στην καρδιά της υπαίθρου της Τοσκάνης, όπου γνωρίζουμε την εντυπωσιακή ιταλική έρημο, με τους πανύψηλους ασβεστολιθικούς βράχους και τους ασημοκίτρινους λόφους. Κατά τον Μεσαίωνα, αυτή η γη καλυπτόταν από μικρές εκκλησίες, πολλές από τις οποίες κρύβουν υπέροχες τοιχογραφίες που ανταμείβουν τον ταξιδιώτη.Εκτός από το φανταστικό σκηνικό, μαθαίνουμε και για την αριστοκρατία της Σιένα – ηγεμόνες που επένδυσαν τα πλούτη τους στην οικοδόμηση όμορφων κτιρίων για να φιλοξενήσουν ταξιδιώτες, προσκυνητές και ασθενείς, ίσως με την ελπίδα ανταμοιβής στον παράδεισο. Το αποτέλεσμα, εκπληκτικά έργα τέχνης και αρχιτεκτονική που διατηρήθηκε στους αιώνες.

  • Επανάληψη στις 19:30 την ίδια ημέρα
  • Τα επεισόδια της σειράς θα είναι διαθέσιμα και στη δωρεάν ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX , 14 μέρες μετά την προβολή τους στην ΕΡΤ3